I samarbeid med reklamebyrået Nord DDB Oslo vil Ice vise at 5G ikke nødvendigvis vil dramatisk endre livene til folk som er vant til 4G. Dermed sender Ice det de selv omtaler som et vennlig lite spark til noen av konkurrentenes futuristiske 5G-tilnærminger med fjernkirurgi og selvkjørende biler, slik vi har sett i reklamefilmene til Telia.

- Med solide ambisjoner knyttet til videre nettverksbygging og kundevekst er det klart vi også skal snakke om 5G og Ice-nettet vårt. Ikke gjennom det futuristiske og fjerne, men gjennom det forbukernære. Teknologi er best når det bringer mennesker sammen, enten det heter 4G eller 5G, sier merkevare- og markedssjef i Ice, Jannicken Lampe.

Hun tok over markedsføringsjobben i Ice før sommeren. 

- Ikke så interessant
Ice ble kjøpt opp av Lyse tidligere i 2022 og er landets tredje største nettleverandør.

Les mer: Lyse kjøper mobiloperatøren Ice for milliardbeløp

Teleselskapet er verken først eller størst med 5G. De rullet ut tjenesten i år og har så langt utviklet 5G særlig i Oslo-området. Selv om 5G skal være raskere og mer effektiv enn forgjengeren, er det ifølge Ice ikke så stor forskjell på hva nettene brukes til.

- Videre viser innsikt at folk flest ikke synes 5G i seg selv er så interessant. Vår rolle er derfor ikke å tegne et fremtidsbilde med flyvende biler og fjernbordtennis, men å fortsette å utfordre gjennom å levere de mest kundevennlige telekomløsningene til Norges befolkning, fortsetter Lampe.

Camilla Nygaard har stillingstittelen Lead Advertising & Productions og har vært ansvarlig for produksjonen hos Ice.

- Briefen kom egentlig rett ut av innsikten: Hvordan kan vi snakke om 5G på en måte som engasjerer folk? Samtidig var vi tidlig tydelig på at det er vårt ansvar å stille spørsmål ved noen etablerte «sannheter» i telekomindustrien, og å ta det hele ned på et mer jordnært nivå enn vi har sett hittil i 5G-reklame. Vi ønsker at folk skal kunne relatere seg til reklamen vår, og trekke litt på smilebåndet, sier Nygaard.

Saken fortsetter under videoen.


- Ekte og sympatisk

Det kreative teamet i Nord DDB, Zakarias Nadir og Glenn Haugen, er stolte av kampanjen.

- Vi la merke til at de fleste telekomaktører som har snakket om 5G, enten har snakket om at de er først eller størst. Men når de skal komme med eksempler på hva kundene deres faktisk skal bruke denne 5G’en til, blir det fort litt fjernt. Og det skjønner vi veldig godt, ettersom hoppet fra 4G til 5G ikke oppleves som spesielt stort for mannen i gata – for folk flest.

Rådgiver i Nord DDB, Thomas Olsson, forteller at de opplever arbeidet med Ice-kampanjen som meningsfull og ekte.

- Det er noe umiddelbart ekte og sympatisk ved å ikke komplisere ting for mye. Et mobilabonnement handler om å koble folk sammen, enten gjennom telefonsamtaler, meldinger eller videosamtaler, eller til hele verden gjennom nettet. I denne kampanjen har vi laget en motvekt til teknologikommunikasjon som oppleves som fjernt fra virkeligheten, og tatt det ned på jorda, sier Olsson.

Filmene er produsert av Tangrystan med Lars Kristian Flemmen på regi og Beate Tangre som produsent. Radioreklamene er produsert av BådeOg med Eskil Paus som produsent.