Boots Apotek valgte i vår Morgenstern som sitt nye reklamebyrået og apoteket har i løpet av året laget flere filmer som skal løfte frem apotekansattes kompetanse, som en av grunnene til å besøke apoteket. 

- Vi vet at mange kunder setter stor pris på at det finnes lavterskel helsetilbud der de kan komme inn og snakke direkte med våre ansatte. Morgenstern har utviklet det kreative og humoristiske konseptet «Burde spurt Boots», som får frem nettopp dette hvor smart det kan være å rådføre seg med en profesjonell, sier Karine Blystad, markedssjef i Boots Apotek, til Kampanje.

Nå er to nye filmer klare, som begge skal gå på luften tidlig neste år. Det skjer samtidig med at konkurrenten Farmasiet har fått kritikk for sine nye reklamefilmer, noe Kampanje omtalte tidligere denne uken. Nettapoteket Farmasiets nye filmer falt mildt sagt ikke i smak hos Norges Farmaceutiske Forening og Farmasiforbundet.

- Reklamen er ikke en humoristisk fremstilling eller et godlynt lite spark. Den fremstiller apotekansatte som ufyselige, uhøflige og ufølsomme mennesker, skrev lederen i Norges Farmaceutiske Forening, Urd Andestad.

Les også: Farmasiet får reklamerefs: - Fremstilles som ufyselige, uhøflige og ufølsomme

Her kan du se den første av de to nye reklamefilmene til Boots.

- Hadde håndtert det på en god måte
Heller ikke premiereklare Karine Blystad i Boots er enig i måten Farmasiet fremstiller apotekansatte på.

- Våre ansatte er profesjonelle og diskret. Hadde det kommet en kunde inn på Boots Apotek med soppinfeksjon så hadde man håndtert det på en god og profesjonell måte, sier hun. 

Nå reagerer også markedssjefen i Boots som forteller Kampanje at farmasøytene ikke blir helt riktig fremstilt i reklamefilmene til nettapoteket Farmasiet. 

- Vi er veldig stolt av å være et apotek med kompetente og profesjonelle ansatte som veileder på en god og diskre måte. Vi opplever også at de apotekansatte er stolt av yrket sitt, sier hun. 

De nye reklamefilmene til Boots ble produsert før Farmasiet gikk på lufta med sine filmer. Lanseringstidspunktet er derfor tilfeldig. Blystad sier videre at hun ikke tror Farmasiet «prøvde å så tvil hos kundene om kunnskapsnivået til farmasøytene.»

- Jeg tror de bare ville få frem at det er enkelt å få hjelp og bestille apotekvarer på nett med litt humor. Humor er vanskelig, det er ikke alltid man treffer. Vi har selv gjort justeringer på vårt konsept, da det viste seg at ting vi først tenkte var morsomt ikke nødvendigvis var det, sier markedssjefen.

- Mange googler på nett
Boots Apotek, som er Norges tredje største apotekkjede, har også en nettbutikk som vokser og som utgjør en viktig del av totaltilbudet. Likevel kommer den desidert største trafikken fortsatt til de fysiske apotekene, kan markedssjefen fortelle.

- De siste filmene vi har laget tar for seg alt fra hud til forkjølelse, så spekteret er bredt. Resultatene så langt viser at vi virkelig har klart å bygge top of mind i en generisk kategori, og at vi har utviklet et merkevarespråk som skiller seg fra konkurrentene. Vi er veldig godt fornøyde med samarbeidet med Morgenstern, som har vist seg å være en god investering, sier Blystad. 

Utgangspunktet for konseptet til Boots er at det ikke alltid er så lurt å lete etter svar på internett. Innimellom burde man spørre fagfolk, og de finner man på apoteket. 

- Det er mange som googler symptomene sine på nett. Vi ønsker at de heller kommer inn på et apotek og spør fagpersonell om hjelp, sier Sebastian Lien Prestø, som er tekstforfatter i Morgenstern, og jobber i team med Anders Muurman Holm

Filmene er produsert av Morgenstern ved Martin Myhre og Yakob Dahl Changezi. Anders Muurman Holm og Sebastian Lien Prestø har selv hatt regi, mens Victoria Ekeli er prosjektleder og Camilla Kim Kielland rådgiver.

Her kan du se den andre av de to nye Boots-reklamefilmene.