I slutten av oktober ble det kjent at regjeringen åpner for gruvedrift på havbunnen i Arktis. WWF forteller at dette er et av verdens mest sårbare havområder, og at det ikke er noen andre land i verden som driver med gruvedrift på havbunn i kommersiell skala.

Om det blir besluttet gruvedrift, mener WWF at dette kan få katastrofale følger for dyrelivet på havets dyp.

- Det finnes et fantastisk liv i våre dypeste havområder. 85 prosent av artene som lever i dyphavet, er helt unike og finnes bare der. Disse artene risikerer vi nå å miste for alltid, sier Ina Toften, avdelingsleder for kommunikasjon og innsamling i WWF.

Hun forteller videre at gruvedrift på havbunnen er stikk ist rid med havekspertenes anbefalinger.

- Her er statsminister og leder for det internasjonale havpanelet, Jonas Gahr Støre, på dypt vann. Vi vet altfor lite om hvordan gruvedrift på havbunnen vil påvirke livet i havet. Dette kan gi uante konsekvenser som vi ikke kan reversere før det er for sent. Den risikoen kan vi ikke ta, sier Toften. 

I samarbeid med Nord DDB har de nå utviklet en kampanje som tar opp tematikken. Så langt har kampanjen sørget for at 8000 personer har engasjert seg på WWFs nettsider.

- Vi er stolte av å jobbe med en så faglig engasjert og dyktig gjeng som folka i WWF. Vi har hatt gode samtaler og tillit, slik at vi sammen har kunnet skape god kommunikasjon om et komplekst tema. Det har gjort at vi har kunnet hive oss raskt rundt og lage budskap som fanger publikums oppmerksomhet og er lett å forstå, sier rådgiver i Nord DDB, Guri Berndtsson Sanders.

- Dette er en viktig sak som mange av oss ikke vet noe om. Derfor ville vi lage en kampanje som fanger oppmerksomhet og samtidig forteller essensen av situasjonen vi står i. Politikere vet ikke nok om konsekvensene av gruvedrift på havbunnen, de er på dypt vann, sier kreativt team Henriette Fürst Johansen og Jens Østrem.  

Kampanjen er utviklet sammen med illustratør Per Ragnar Møkleby, og går digitalt, på print og som utendørs. 

Se kampanjefilmen her: