Sølvfisken for september er klar, og det er DNB sammen med reklamebyrået Try som ble juryens favoritt denne gangen. 

- Vinneren løfter nok en gang frem et viktig og aktuelt tema, tatt ut gjennom en historie som inspirerer og motiverer til å heie litt ekstra på saken. En sterk jobb basert på en god idè og meget solid gjennomføring, står det i jurybegrunnelsen.

Vinnerfilmen, som har fått navnet «Hun vet ikke», er en del av DNBs initiativ #huninvesterer, men filmen er langt fra ny. DNB har imildertid valgt å hente den frem igjen denne høsten. 

- Uventet, men hyggelig 
Kreativ leder i Try, Egil Pay, var en del av teamet som sto bak reklamen som gikk på lufta i 2019. Han forteller at de vanligvis har et ønske om å vinne med nyere filmer, men at det ikke gjorde noe at denne filmen vant da den er helt spesiell.

- Det er vi kjempefornøyd med. Det er en film vi er veldig stolte av, og vi var egentlig litt skuffet over at den ikke vant tilbake i 2019. Vi vet at den har scoret bra på tester for DNB, så da ble vi desto mer glade når den nå gikk til topps. Det var litt uventet, men veldig hyggelig, sier Pay.

- Med denne filmen har dere vunnet fire sølvfisker. Er dere fornøyd med årets innsats så langt?

- Vi er veldig fornøyde. Det er nesten halvparten av de sølvfiskene som har blitt delt ut og det er ikke bare-bare å vinne en Sølvfisk. Spesielt i september var det veldig mange gode kandidater, sier Pay.

Selv med storfangst så langt i år krysser han fingrene for enda flere sølvfisker mot slutten av 2022.

- Dere blir ikke mette da?

- Nei, man blir aldri mett, sier Pay.

Teamet bak reklamen er nevnte Pay, Lars Joachim Grimstad på tekst, Arne Eggen var konsulent, og Marte Heiersted prosjektleder.

Produksjonsselskapet var Motion Blur med Sheila Johansson på regi. Produsent var Espen Horn.

Se vinneren av Sølvfisken for september her: