Gjennom sin pågående kampanje har Storebrand oppfordret folk til å snakke sammen og bli hverandres «hobbypsykologer». Til helgen tar de ytterligere grep rundt kampanjen.

- For å snu denne utviklingen må flere jobbe sammen i de tidlige fasene for å hjelpe de som har lettere plager, og det er her hobbypsykologene kommer inn – vi kan alle bidra med å vise at vi bryr oss om menneskene vi har rundt oss. Denne helgen viser vi at vi mener alvor med vårt engasjement når det gjelder utenforskap og uførhet, sier Markedsdirektør i Storebrand Camilla Haveland

Farligere enn røyking
I beste TV-sendetid gjør de et uvanlige reklamegrepet hvor det blir stille på skjermen i to minutter, i håp om å få folk til å snakke sammen. De forteller at det å ha reklamefilm uten lyd har bydd på utfordringer teknisk sett da målingen av tall for reklamespotter normalt er basert på lyd.

- Vi har løst dette på en god måte i samarbeid med TV2 og Carat, som har vært veldig positive til reklamen og løsningsorientert for å få dette til. Vi bruker reklamepausene i beste sendetid til å gi folk to minutters stillhet til å prate sammen eller til å ringe en de ikke har snakket med på en stund, sier Charlotte Hillestad, leder merkevare og kundeopplevelse i Storebrand.

Storebrand skriver i en pressemelding at så mange som 75 personer blir uføre hver eneste dag, ifølge tall fra Nav, og at de årlig utbetaler to milliarder kroner i uførepensjon til sine kunder. Omtrent halvparten går til muskel og skjelett plager samt lettere psykiske utfordringer.

- Vi ønsker å øke bevisstheten rundt utenforskap og hvor mange som rammes av dette, og at vi alle kan være med å bidra til å snu utviklingen. Det er godt dokumentert at meningsfulle relasjoner er viktig for at vi mennesker skal ha det bra – vi lever lenger, er sunnere og lykkeligere. Ensomhet er farligere enn røyking når det kommer til dødelighet, sier Haveland.

Vil starte samtalene
Kampanjen er utarbeidet i samarbeid med Per Høj.

- I første runde av kampanjen uteksaminerte vi hele det norske folk som hobbypsykologer. Nå vil vi starte samtalene. Ved å sette av to minutter til prat håper vi å få oppmerksomhet rundt temaet, og forhåpentligvis bidrar den pinlige stillheten til at man faktisk begynner å snakke der og da. Folk kommer kanskje bare til å ta opp mobilen, men så lett slipper de ikke unna, sier rådgiver Sverre Midttun i Per Høj.

Reklamen vises i beste sende tid på TV2 fredag 4.november og søndag 6.november. Samtidig som reklamen vises på TV, er Storebrand synlige med understøttende reklame i de kanaler folk typisk sitter og scroller på i reklamepauser som sosiale medier, nyhetssider og liknende.