Airdrop er en funksjon på Iphone-telefoner som lar brukerne dele filer med andre Iphone-brukere uten bruk av internett, forutsatt at funksjonen er skrudd på. Dette valgte Boots Apotek å utnytte i sin nye reklamekampanje.

- «Alle» bruker sosiale og tradisjonelle medier i sin markedsføring, men vi ønsket å gjøre noe forfriskende som både utfordret kanalbruken, men også var tett på budskapet vi ønsket å spre nå som det er høysesong for forkjølelse, og der vi kan hjelpe. Da var Airdrop midt i blinken, sier Karine Blystad, markedssjef i Boots Apotek.

I oktober sendte de ut bilder med tekster som «Snufs! Så lett kan du bli forkjøla», samt en rabattkode på Boots.no, til hundrevis av folk å ulike steder i Oslo sentrum. 

Samtidig ble stuntet dokumentert i en reklamefilm.

- Det var skikkelig gøy å se de positive reaksjonene på stuntet. Mange er jo skeptiske til å motta reklame, men jeg tror nysgjerrigheten tok overhånd da de plutselig fikk beskjed på telefonen sin om at vi ønsket å dele et bilde med dem, sier Karine Blystad.

Det er Morgenstern reklamebyrå med tekstforfatterne Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg som står bak ideen.

- Airdrop er en funksjon som vi lenge har hatt lyst til å gjøre noe gøy med. Når forkjølelse smitter like enkelt som et bilde flyr gjennom lufta fra en telefon til en annen, var det helt naturlig å tenke på Boots Apotek, som hjelper deg med nettopp forkjølelsessymptomer. Kult at Boots Apotek ville være med, sier Helland Mortensen og Graf Stenberg.

Se filmen her: