På de splitter nye nettsidene til det ett år gamle reklameyrået Ring 2 kan man blant annet kjøpe en over 50 år gammel kaffeboks fra Coop til 399 kroner.

Dersom man er markedssjef i Coop-systemet kan man ifølge Ring 2 få med «et svært kompetent byrå» på kjøpet.

Ring 2 ble startet høsten 2021 av tidligere fagleder i Anti, Per Kristian Voss HalvorsenIna Egelandsdal fra Pol og Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre fra SMFB. 

De har alle tidligere hatt ulike Coop-merkevarer på kundelisten og strategisk leder Per Kristian Voss Halvorsen legger ikke skjul på at de gjerne gjenopptar samarbeidet.

- Det er en kunde vi har savnet å jobbe med alle sammen. Det er et selskap vi kjenner godt og jeg vet at de vil synes dette er morsomt, sier Per Kristian Voss Halvorsen til Kampanje.

- Morsomt og sjarmernde
Markedssjefen i Coop, Per Olav Andersen, sier han har fått med seg at Ring 2 er ute og pitsjer på noen kunder på sosiale medier og på nettsiden sin.

- Jeg synes det er sjarmerende av Ring 2. All reklame handler jo om å bli lagt merke til og det fikk de vel til med dette når du ringer meg, sier Andersen til Kampanje.  

- Kan det bli aktuelt for Coop og jobbe med Ring 2?  

- He he… så lettvint er det nok ikke, sier Per Olav Andersen.

- Men du har fått det med deg?

- Ja da, jeg har fått det med meg og det er morsomt og sjarmerende. De er kreative mennesker, men det visste vi jo allerede, sier Andersen.

Anti: - Gøyalt spark
Ring 2-partner Per Kristian Voss Halvorsen kjenner godt til Coop og markedssjefen der etter å ha vært rådgiveren til kunden da Voss Halvorsen jobbet i Anti.

Strategisk rådgiver Torstein Drogseth i Anti har stor sans for frieriet fra sin tidligere kollega.

- Ring 2 er venner av oss, selv om de er konkurrenter. Dette er folk vi har jobbet med og som vi kjenner godt, sier han til Kampanje.

- Dette er et gøyalt spark til en bransje som kanskje har blitt litt for seriøse med tanke på hva vi selger, fortsetter han.

Anti jobber med Coops modermerke, og selv om han er trygg på samarbeidet og kvaliteten de leverer, mener han de må leve med at det er konkurranse om kunden.

- En så stor annonsør som Coop vurderer alltid samarbeidene sine og får helt sikket mange telefoner, sier Drogseth.

Mange av Coop-merkevarene Ring 2-partnerne har jobbet med, som Extra, Obs og Änglamark, jobber i dag med reklamebyrået WAL, tidligere kjent som We Are Live. WAL ønsker ikke å kommentere stuntet når Kampanje tar kontakt.

Selger «harddisken til Lilli Bendriss» 
Kaffeboksen fra Coop er bare et av flere mer eller mindre kuriøse produkter man kan sikre seg på nettbutikken til Ring 2. Her finner man alt fra «harddisken til Lilli Bendriss» - en drømmefanger som ble igjen da redaksjonen i «Åndenes makt» overlot lokalene ved Akerselva til Ring 2 - til en overnaturlig pris på 6000 kroner, til en totebag fra Pol til rimeligere 49 kroner.

Nettbutikken er et forsøk på å lage nettsider som ikke ender opp som et reklamehistorisk museum, forteller Voss Halvorsen. Her kan man også kjøpe byråets tjenester i form av kurs i kreative prosesser for inhousebyråer og foredrag.

- Gjennom en slik løsning kan vi fortelle om oss selv gjennom det vi selger, vi kan synliggjøre arbeid vi gjør for kundene våre på en annerledes måte, vi kan hive oss rundt hvis det er noe aktuelt vi ønsker å gripe fatt i, og sist men ikke minst har vi en plattform hvor vi kan realisere alle mulige overskuddsideer, som det erfaringsmessig blir ganske mange av.

Hemmelighetsfull rundt pitsj
Ring 2 har i løpet av sitt første driftsår gjort seg bemerket med en rekke oppmerksomhetsvekkende aktiviteter. Tidligere i år avholdt de en omvendt pitsj der annonsører ble invitert til å konkurrere om byråets tjenester.

- Hva ble resultatet av denne pitsjen?

- Den levde opp til forventningene og vel så det! Omvendt pitsj handlet jo først og fremst om å skape blest rundt Ring 2, og få litt humør inn i debatten om pitsjer, men allerede samme dag vi gikk live, fikk vi henvendelser fra kunder som ble interessert i byrået. Hvem som stakk av med seieren kan vi dessverre ikke gå ut med, da samarbeidet ikke blir offentlig før på nyåret, sier Per Kristian Voss Halvorsen.

Les mer: Nytt byrå inviterer annonsører til «omvendt pitsj»: - Ikke kritikk