Jakob Ingebrigtsen og en Mercedes-bil spiller hovedrollene i en ny norskprodusert, reklamefilm signert Atyp. Den tyske bilprodusenten har i mange år sponset de tre løpeglade Ingebrigtsen-brødrene, Henrik, Filip og Jakob, men for første gang velger nå Mercedes-Benz å gå solo med Jakob med en større reklamefilmproduksjon.  

- Jakob er ikke bare lidenskapelig opptatt av løping, men også av bil og da særlig Mercedes-Benz. Og selv om løping og bilkjøring foregår på to ulike baner, knyttes vi sammen av felles høye ambisjoner og et utrettelig fokus på detaljer som kan forbedres. Dette ble også selvfølgelig utgangspunktet for den nye reklamefilmen, sier Heidi Aasen, markedskonsulent hos Mercedes-Benz Norge.

Hun sier at de med filmen først og fremst er ute etter en «merkevarebyggende effekt» og at de håper å kunne øke oppmerksomheten rundt samarbeidet med Jakob Ingebrigtsen og attraktiviteten til Mercedes-Benz som bilmerke.

Kjører kun digitalt
Den nye filmen skal kun vises digitalt i Mercedes-Benz’ egne kanaler, men vil også bli sponset opp i digitale kanaler som Facebook og Snapchat.

- I første omgang blir det ren digital spredning, så får vi se om vi vurderer TV på et senere tidspunkt, sier Asen.

Et av slagordene til Mercedes er at «alt kan forbedres, alltid» og det er en visjon også Jakob Ingebrigtsen deler, skal vi tro bilprodusenten.

- Det er ikke uvanlig at bilmerker samarbeider med kjente idrettsutøvere, men vi tør påstå at det er sjeldent at utøveren og merkevaren smelter så godt sammen. Samarbeidet vårt med Jakob strekker seg tilbake til den dagen han fikk lappen, og vi er veldig stolte over å ha fulgt hans utvikling og fremgang tett siden den gang, forteller Aasen.

Jobber med norsk byrå
Det er også andre gang på like mange år at Mercedes-Benz Norge og Atyp får lov til å produsere egen reklamefilm for det norske markedet. Reklamefilmen ble filmet over tre dager på Bislet stadion, i Gyldenløvesgate og på Rudskogen.

- Filmen tar utgangspunkt i det som forener Jakob Ingebrigsten og Mercedes-Benz. Jakob Ingebrigsten omtales ofte som en maskin, og er det nærmeste man kommer en Mercedes-AMG. Både med tanke på ytelse og et utrettelig fokus på forbedring, sier Birgitte Christensen, strategisk rådgiver i Atyp.

Hun legger til at noe av «noe av det morsomste med produksjonen har vært å se motivasjonen til Jakob Ingebrigtsen på nært hold.»

- Han la gladelig inn 12 lange timer både kveld og natt for å sikre et best mulig sluttresultat. Faktisk løp han så mye på sett at han ikke trengte å trene den dagen, så han ga virkelig alt, avslutter Birgitte Christensen. 

De involverte hos Atyp har vært det kreative teamet Sindre Veseth Foss og Ulrik Solum Waagsether med Birgitte Christensen som strategisk rådgiver og Kathrine Hovden som prosjektleder. Motion designer har vært William E. Grøslie.

- Ideen ble i all sin enkelhet å filme Jakob som vi ville filmet en av toppmodellene til Mercedes-Benz, sier Sindre Veseth Foss og Ulrik Solum Waagsether.

Her kan du se den nye, norskproduserte reklamefilmen til Mercedes-Benz med Jakob Ingebrigtsen.