Helsetjenesten Hjemmelegene går for tiden bredt ut med sin kampanje hvor de stiller spørsmålstegn ved at det er pasientene som tar turen til legene. Hjemmelegene mener kampanjen har sørget for nye besøksrekorder etter covid-peaken.

- Vi har blitt vant til at den syke alltid må dra til legen, selv om det var omvendt før. For barnefamilier, eller kanskje den eldre og pjuske, er hjemmebesøk et viktig og godt alternativ. Vårt mål er uansett å hjelpe folk der de er, om det er hjemme, på jobben, digitalt eller på Meny. Kampanjen setter dette på spissen og resultatene viser at vi treffer godt, sier Nicolai Skarsgård.

Det er reklamebyrået Torny&Ingrid som har utviklet og produsert kampanjen. Målet med kampanjen er å skape kjennskap og oppmerksomhet rundt Hjemmelegene.

- I kommunikasjonen går vi rett i kjernen av hva Hjemmelegene tilbyr og stiller spørsmålstegn ved begrepet «å dra til legen». For det er det jo egentlig litt bakvendt at man må det når man er syk og helst vil holde senga, sier Ingrid Lea i Torny&Ingrid.

Kampanjen går både på utendørsflater og online.

- Å få lege hjem er rett og slett veldig deilig, og vi er et godt supplement til fastlegeordningen i hverdagen. I kampanjen har fokuset vært å skape bevissthet rundt de situasjonene hvor terskelen for å benytte hjemmelegetjenester er lavest, forteller Mats Bergesen, Content Manager hos Hjemmelegene som har vært ansvarlig for kampanjen.

- Å slå rekorden fra pandemien har lenge vært et mål, så vi er svært fornøyd med resultatene hittil, avslutter Bergesen.

Se én av filmene til digitale flater her: