Med inflasjon, høye strømregninger og matvarepriser retter Frelsesarmeen oppmerksomheten mot at det ikke lenger bare er «de fattige» som sliter økonomisk denne høsten og vinteren.

- Det er svært mange som opplever trang økonomi denne høsten. De som har hatt det tøft tidligere sliter enda mer og får ikke endene til å møtes. Vi ser også nye ansikter i matkøene hos oss. Personer som aldri har trengt å be om hjelp tidligere. Den økonomiske krisen treffer med andre ord mye bredere enn den tidligere har gjort, sier Adelheid Sæther, markeds- og innsamlingsleder i Frelsesarmeen.

Takker byråpartnere
Med hjelp fra reklamebyrået Los & Co oppfordrer Frelsesarmeen, gjennom sin julekampanje, nordmenn til å bidra i dugnaden «Frelsesarmeens julegryte». Kampanjefilmen er produsert av Aparent, med Aubrey Joyce på regi.

- Dugnaden har på mange måter allerede begynt for oss i Frelsesarmeen sin del, for Los & Co og Aparent har gjort langt mer for oss enn hva vi overhodet kunne håpet på. Vi har ikke store budsjetter til å drive markedsaktiviteter, men de har funnet gode løsninger og bidratt inn med mannskap og ressurser for å få på plass en reklamefilm til et veldig godt formål, sier Sæther og sender en takk i retning samarbeidspartnerne.

- Forståelsen og ønsket etter å bidra til noe viktig, er noe som skinte gjennom hos alle som vi har jobbet med på denne kampanjen: Vennligheten, profesjonaliteten og varmen som samarbeidspartnere har vist, har vært rørende fra start til slutt, legger hun til.

- Traff hjertet
Senior rådgiver i Los & Co, Jan Christian Fosseidbråten, forteller at oppdraget med Frelsesarmeen har vært helt spesielt.

- Frelsesarmeen gjør en utrolig viktig samfunnsoppgave. Det er det ingen tvil om. Det var vel å merke noen ting de formidlet i våre innledende møter som virkelig berørte meg, og som til slutt ble utgangspunktet for kampanjefilmens budskap, sier Fosseidbråten og fortsetter:

- De fortalte oss om et spesifikt mottak i Moss hvor køene ikke bare var blitt lengre i 2022, men også at de som nå møtte opp i køene var mennesker og familier som aldri tidligere har erfart å være fattig. Tanken om hvor vondt, følelsesladet og krevende dette må være, traff virkelig hjertet mitt.

Imponert
-
Frelsesarmeens markedsteam har imponert meg fra første stund, spesielt gjennom sin tilnærming til faget og hvor innsiktsbaserte de jobber. Teamet er virkelig profesjonelt, sier kundeansvarlig i Los & Co, Ingunn Dyrrdal Kristensen.

Hun mener at samarbeidet mellom dem selv, Frelsesarmeen og produksjonsselskapet har vært «sjeldent godt».

- Alle har vist et genuint ønske etter å bidra til den viktige jobben som Frelsesarmeen bygger opp om, og årets budskap traff spesielt sterkt siden alle på et eller annet vis har noen i sin omgangskrets som har kjent nåtidens krevende situasjon på kroppen. Det gav oss alle et ekstra gir underveis, men også vilje etter å utrette noe godt for noe veldig, veldig viktig, sier Dyrrdal Kristensen.

Se Frelsesarmeens julekampanjefilm her: