Kampanje har oppdatert saken med kommentarer fra TV 2.

Elkjøp trekker seg som sponsor for TV 2 kun tre dager før avspark i VM i Qatar. Det melder VG.

- Vi har gjort løpende vurderinger i denne prosessen uten å ha konkludert, fordi vi ønsket å ha en løsning som ville ta hensyn både vår langsiktige samarbeidspartner TV 2 og våre egne verdier, skriver kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, Madeleine Schøyen Bergly, i en e-post til VG.

Elkjøp opprettholder investeringer på noen av annonseplassene, men vil ikke markedsføre seg selv. VG skriver videre at El-giganten har gitt plassen til Amnesty.

- Vi har invitert Amnesty til å fylle disse. Det betyr at Amnesty blir synlige under mesterskapet på TV 2, slik at deres budskap blir hørt på en god måte. Vi valgte å gå i dialog med Amnesty under diskusjonene om hva som ville være rett å gjøre i avgjørelsen om å sponse VM-sendingene eller ikke, og har hatt en lang og god dialog med dem, sier Schøyen Bergly til avisen.

Minner om migrantarbeiderne
Amnesty skriver følgende på Twitter

«Under TV2s VM-kamper under vignetten «Sendingen er sponset av» vil Amnesty være representert med budskap om migrantarbeiderne. Vi er ikke en sponsor, og betaler ikke for denne plasseringen selv, den er donert av Elkjøp.»

Videre i tråden skriver menneskerettighetsorganisasjonen at dette er ment som en påminnelse om migrantarbeiderne i Qatar, og at folk trenger å få budskapet knyttet direkte til kampene.

Blir eneste sponsor
Kampanje har vært i kontakt med salgs- og markedsdirektør i TV 2, Bjørn Gunnar Rosvoll, som sier følgende.

- Vi har hatt dialog med mange underveis, men skepsisen har vært stor og det er naturlig gitt omstendighetene rundt mesterskapet.

Han bekrefter samtidig at Amnesty blir eneste «sponsor» før TV 2s VM-sendinger, og han tror ikke de vil få på plass andre sponsorer før mesterskapet starter.

Les også: Finn gjenbruker VM-klassikere som alternativ til Qatar: - Mange står nok litt i spagaten

Tidligere denne uken ble det klart at heller ikke en av VMs hovedsponsorer, Coca-Cola, kommer til å kjøre markedsføring i Norge i forbindelse med mesterskapet. Coca-Cola blir likevel å se på norske skjermer, men da med sin julekampanje.