Kundedirektør i reklamebyrået Anorak, Janne Espevalen, forteller om en stor variasjon av arbeidsoppgaver etter at de tidligere i år fikk nykommeren Naturli’ og klassikeren Nora Syltetøy på kundelisten.

- Det er skikkelig gøy å få jobbe med Orkla, som står bak så mange av de sterke merkevarene hele Norge har et nært forhold til. Vi er godt i gang og spennet i oppgaver kunne ikke vært større. Fra lansering av den plantebaserte burgeren Naturli' til Nora Syltetøy, en klassiker som står sterkt i markedet, forteller Espevalen.

- Vi setter stor pris på samarbeidet med Anorak, og har tro på kombinasjonen av strategisk kraft og kreativ teft som byrået besitter i vårt mål om å skape effektiv kommunikasjon, sier Astrid Marie Solvang, leder for markedsstrategi i Orkla Foods Norge.

- Mild ærefrykt
Julie Undlien Wisth
, markedssjef i Orkla Foods, forteller at Nora Syltetøy har stolte tradisjoner på det norske markedet og at dette er noe de vil bygge videre på i markedsføringen.

- Nora Syltetøy har lange tradisjoner og en helt spesiell posisjon i det norske markedet. Gjennom en helhetlig revitalisering av merket og meget effektiv kommunikasjon, bygger vi videre på Nora sine kjære og stolte tradisjoner, sier Undlien Wisth.

Det kreative teamet fra Anorak erkjenner at de kjente på et snev ar ærefrykt da de skulle ta fatt på oppgaven.

- Nostalgi har jo nesten blitt en av hovedingrediensene i Nora Syltetøy. Vi har begge vokst opp med plakater av rørete bestemødre med rutete forklær på gutterommet, mens vi hørte på nynning og drømte oss bort til Hedmarkske jordbæråkre. Det var derfor med mild ærefrykt vi hentet frem de gode assosiasjonene fra 90-tallet sammen med en regissør som har bevist at han mestrer både remakes og folkelighet, sier Jens Bjørklund og Kasper Amundsen Tuvnes, kreatører i Anorak.

Filmen er produsert av Motion Blur med Harald Zwart på regi.

Ville få flere til å velge grønt
Tidligere i år lanserte Orkla den plantebaserte burgeren Naturli og det var Anorak som fikk i oppgave å lage lanseringskampanjen. Målet med kampanjen var å få flere til å legge grønnere kost på grillen.

-Naturli’ er merket for alle som ønsker å spise mer plantebasert. Seks av ti sier de vil spise mindre kjøtt for å redusere klimagassutslippene, men dette er oftere lettere sagt enn gjort. For at vi skal klare å få med folk flest må vi gjøre det både enkelt og fristende å velge plantebaserte alternativer, sier Ingrid Sanfelt Hansen, markedssjef i Orkla Foos Norge og fortsetter:

- Naturli’ ønsker å bygge en enda sterkere kjennskap til merket gjennom kampanjen, og det er så klart helte-produktet Naturli’ Burgers som har hovedrollen.