Altibox leverer fibernett til norske gamere. Nå vil de vise at de tar gaming på alvor med et oppgjør med netthetsen som spesielt rammer kvinner. Ifølge internasjonale undersøkelser opplever tre av fire jenter har opplevd trakassering når de gamer. Det gjør at mange velger å bruke guttenavn når de spiller, eller at de rett og slett slutter å spille.

- Som ansvarlig samfunnsaktør, ønsker vi ikke bare å levere lynraskt fibernett til kresne gamere, men også å bidra til at alle skal kunne delta som den de er – uten å gjemme seg bak gutteprofilnavn, sier Mabel Moya, leder for merkevare og markedsføring i Altibox.

Selskapet lanserer derfor en ny kampanje som blant annet tar sikte på å gjøre foreldre oppmerksomme på problemet.

- Dette er ikke en tidsbestemt kampanje, men et program som skal pågå over tid, hvor både foreldre og gamere skal få tips, råd og svar på spørsmål fra eksperter på en dedikert nettside. Den første eksperten vi har knyttet til oss, er Maria Abrahamsen som er psykolog og forfatter og står bak Instagram-kontoen «Psykt deg», forteller Moya.

I kulissene står reklamebyrået Good Morning Naug.

- Det er helt fantastisk at Altibox går all-in på dette temaet, siden det gjelder så mange, og mye faktisk kan gjøres ved å skape større bevissthet og spre kunnskap. Ikke minst gjelder dette foreldrene som ofte ikke er oppdatert på hva som skjer i spillverdenen og ikke snakker med barna om hva de opplever der. Dette er også utgangspunktet for den kreative ideen bak hovedelementet i selve kampanjedelen, hvor vi møter et foreldrepar som får oppleve noe av det datteren har erfart i sine ti år som gamer, sier Eldar Skylstad, strategisk rådgiver i Good Morning Naug.

- Hensikten her er jo ikke å skremme, men å skape bevissthet, og da kreves det sterke virkemidler. Så all ære til Altibox som har mot nok til å levere dette usminket og som heller ikke prøver å sminke seg selv med en kortvarig kampanje, legger han til.

Administrerende direktør i Altibox Tor Morten Osmundsen engasjerer seg også i kampenjen.

- Skal Norge lykkes med digitaliseringen, må alle inkluderes, og det handler faktisk om mer enn å gi folk tilgang til godt bredbånd. Nettet skal være en trygg og raus arena for fellesskap, likestilling og inkludering, og vi har et ansvar for å spre kunnskap som skal gjøre den digitale hverdagen best mulig - for alle, sier Osmundsen.

Se kampanjefilmen her: