Påstander om juks ryster den internasjonale sjakk-verdenen. Det hele startet da Magnus Carlsen trakk seg fra et parti mot Hans Niemann og anklagde amerikaneren for juks.

Deretter har spekulasjonene rast og på nettet går diskusjonen høylytt om hvordan det er mulig å jukse når man sitter rett overfor motstanderen med tilskuere til stede. En av de mest tvilsomme teoriene har - naturlig nok - sitt utspring i Reddit og har - naturlig nok - blitt plukket opp av Elon Musk. Teorien tar i korte trekk utgangspunkt i muligheten for å jukse ved hjelp av vibrasjoner fra analkuler.

Det satte fantasien i gang hos RFSU som brukte kort tid på å sjøsette en helt ny reklamekampanje i Norge, Sverige, Finland og Danmark. De har fått hjelp av Valtech Radon til å utforme det kreative uttrykket.

«This isn’t cheating. It’s a winning move» er budskapet i kampanjen som illustreres med et sexleketøy på et sjakkbrett.

- Vi har kastet oss rundt og laget en nordisk kampanje i løpet av få dager. For oss handler ikke sexleketøy om juks, men om ekstra nytelse – og da blir jo alle vinnere, sier Pål Hansen, Brand Manager for RFSU Norge.

Han forteller at kampanjen kom i stand på 24 timer.

- Vi ville henge oss på dette da vi fikk muligheten og oppfordre folk til å prøve seg frem og fremstille sexleketøy som noe positivt.

- Har dere tatt kontakt med Magnus Carlsen?

- Nei, det har vi ikke gjort, men vi har diskutert muligheten. 

- Hva er din profesjonelle vurdering? E det mulig å jukse på denne måten?

- Da må jeg bare si som Magnus Carlsetn at det er mange muligheter å jukse på. For oss er det viktig å vri dette til noe positivt.