For to år siden lanserte Talkmore og reklamebyrået Pol et helt nytt reklamekonsept der mobilteknologi møter middelalderen. Konseptet har levert både oppturer og nedturer i Reklamebørsen, men at resultatene i sum er gode, mener Talkmore det er lite tvil om.

De viser til egne målinger som viser at Talkmore har opplevd en økning i målgruppen på ti prosentpoeng som vurderer å bytte til Talkmore og en økning på seks prosentpoeng i opplevd verdi for pengene. Antall nye kunder har økt emd 30.000 det siste året.

Nå ruller Talkmore derfor ut et nytt knippe filmer, og denne gangen utvides universet med et troll.

- Det første vi gjorde da vi startet å jobbe med Talkmore var å finne et konsept som skulle stå ut i mengden. Målet var at publikum umiddelbart skulle kunne kjenne igjen kommunikasjonen fra Talkmore. Det har fungert godt så langt, så får vi se om det var lurt å caste et troll eller ikke, forteller kreatørene fra Pol, Thea Emanuelsen, Anders Arnoldsen Holm og Pia Lystad.

Selv om virkemidlene er av det eventyrlige slaget, legger markedsdirektør i Talkmore, Karianne Salicath, vekt på at det er deknignen som har hovedrollen.

- Gjennom reklamene har vi klart å skape en egen, liten verden der drager, troll og riddere er like hverdagslig som mobiltelefoner og data. Selv om vi ønsker at reklamen fra Talkmore skal underholde mottakerne, så må vi aldri glemme vår overordnede rolle, som er å synliggjøre vår posisjon i markedet som mobilaktøren som gir mye verdi for pengene. Vår gode dekning gjennom mobilnettet til Telenor må alltid ha hovedrollen, sier hun.

Einar Film har produsert reklamefilmene, med Stian Johansen på regi.

Se en av de nye reklamefilmene her:


Se en annen av de nye reklamefilmene her: