Floraen av prisutdelinger i den norske reklamebransjen har fått et nytt tilskudd med Gullskjermen. Det er foreningen Tenk TV som står bak prisen. De vil hedre effektiv bruk av TV-mediet og «brilliant» planning-arbeid.
- Denne prisutdelingen handler om å finne og anerkjenne de mest innovative og suksessfulle TV-aktivitetene, enten de er en del av en integrert kampanje eller står på helt egne ben, sier leder av Tenk TV, Bjørn Solvang.
Prisene skal deles ut 2. november på nye Deichmann i de fem kategoriene Beste nykommer, Beste bruk av sponsorat, Best bruk av innhold, Askeladden og Beste bruk av TV.
Anfos fagdirektør Håvard Bakken har fått i oppdrag å lede juryen. Han avviser at en egen prisutdeling for TV-reklame er gammeldags.
- TV står seg som en av de kraftigste kanalene vi har. Det viser all forskning, sier han til Kampanje.
- Jeg synes det er fint at vi skal hylle det som er en god TV-kampanje, legger jurymedlem Linda Norheim til. Hun er gründer og partner i reklame- og produksjonsselskapet Maverix.
- Det er alltid sunt å ha fokus på effekt og verdiskaping. Dette er en kanal som kanskje har gått litt under radaren på akkurat det. Det er bra å løfte frem dette aspektet og all den gode jobben som gjøres, og ikke minst bidra til videreutvikling av et fagfelt som har eksistert i mange år, men som fortsatt kan bli bedre, sier Ricardo Cuilenheim, strategidirektør i Red Dentsu X.
- Den kreative filmen drukner
I juryen sitter også Mediacoms innsiktssjef Håvard Ose. Han har lang erfaring med å dokumentere oppmerksomhet og liking av norske reklamefilmer gjennom arbeidet med Reklamebørsen. Hittil i år viser den et markant fall i den gjennomsnittlige likingen av filmene annonsørene fyller reklamepausene med.
Les mer: Bunnpunkt for norske reklamefilmer på Reklamebørsen: - Oppsiktsvekkende
- Gode reklamefilmer på TV når fortsatt godt ut, men det er blitt lengre mellom de sterke filmene, sier Ose.
- Lager vi dårligere reklamefilmer? vil Linda Norheim vite.
- Det er ingenting som tyder på at vi totalt sett lager dårligere reklamefilmer, men det er flere hensyn som skal tas, og i det så drukner av til den kreative, gode, tradisjonelle reklamefilmen, svarer Ose.
- Blir der dårligere TV-reklame av at man må ta hensyn til hva som fungerer på TikTok, Facebook og alle andre plattformer?
- Jeg tror det er fort gjort å starte feil sted. Veldig mange kreatører får nok ofte briefer ara annonsører som starter med hvor det skal, mer enn hva som skal løses, sier Ricardo Cuilenheim.
- Handler om å tenke utenfor boksen
Gullskjermen skal stå i kontrast til andre reklamepriser som ifølge juryen har vært veldig digitalfokusert.
- Når man ser på effektene av en reklamekampanje, står TV ofte for 40-50 prosent av oppmerksomhet og salg. Likevel har ikke TV hatt en egen pris, mens digitale kanaler som står for to prosent har hatt egen pris, sier forhandlingsdirektør Dag Ormåsen i Publicis.
Ricardo Cuilenheim tror kanskje folk i bransjen ser på TV-mediet som litt kjedelig.
- Så det at vi løfter dette arbeidet og får fokus på verdiskapning, er kjempeviktig, sier han.
- Handler om å tenke utenfor boksen
Juryen er spesielt ute etter det de beskriver som godt TV-håndverk, i tillegg til kreativitet.
- At man bygger kampanjene godt, har gode tanker om hvorfor kampanjen ser ut som den gjør, hvilke kanaler man bruker, at man tenker målgrupper... At man viser at man kan TV-faget, rett og slett, sier mediedirektør Jarle Thalberg i GroupM.
- Det handler også om å tenke utenfor boksen også og at man tør å være kreativ, sier Linda Norheim.
Juryen består i tillegg av Therese Becke, administrerende direktør i Pol og Beathe Stangeland Eide, Business Development Director i PHD.
Kommentér