Fredag forrige uke lanserte Finn en ny kampanje rettet mot barnefamilier. De skal gjøre det lettere å ta vare på klærne til barn og oppfordre dem til å gi dem nytt liv på bruktmarkedet.

- Vi kjøper inn barneklær i fleng, de flyter overalt – og plutselig er de for små, om de ikke har blitt borte i barnehagen eller i idrettshallen før den tid. Vi ønsket å oppmuntre folk til å ta vare på tingene sine så de varer lenger, kan gjenbrukes av andre – og selges eller gis bort på Finn.no når de ikke passer lenger, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.

Kampanjen har gått både utendørs, på print og i digitale kanaler. Ved hjelp av en QR-kode kan foreldre bestille gratis navnelapper til sine barn. Det er det mange som har gjort allerede.

- Engasjementet har vært over all forventning. På få dager har 3000 husstander bestilt totalt 297.000 FINN-navnelapper fra oss, og jeg er sikker på at vi kunne mangedoblet det antallet, for etterspørselen har aksellerert. Barneklær spesielt kan få et langt liv, med en liten innsats – som å merke tøyet ned navn og nummer. I dag har vi flere hundre tusen barneklær og -sko på Finn torget, og dette er også den kategorien det kjøpes og selges mest av med frakt-tjenesten Fiks ferdig. Målet er å øke antallet dag for dag, sier Johnsen. 

Kampanjen er utarbeidet av reklamebyrået Morgenstern med tekstforfatterne Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg i spissen.

- Navnelappene har to funksjoner. Som tradisjonelle navnelapper, gjør de hverdagen til barnefamilier litt enklere. Det blir litt vanskeligere å miste, rote bort og ta med feil regnbukse hjem. Men de fungerer også litt som en trojansk hest. Den personlige Finn-logoen minner barneforeldre på at når klærne ikke lenger passer til Selma, Ali eller Mona, da passer de perfekt på Finn, sier Helland Mortensen og Graf Stenberg.

Går bredt ut:

Finn har tatt i bruk flere flater for å informere om sin nye kampanje, blant annet print.