I november i fjor kunne Felleskjøpet Agri informere om at de hadde valgt nytt reklamebyrå og at samarbeidet med Los & Co var blitt avsluttet etter fire år.

Fremover er det Nord DDB som skal være Felleskjøpets strategiske partner på markedsføring og merkevarebygging.

- Vi hadde behov for å bli enda tydeligere på hvem vi er, hva vi gjør, og hvem vi er til for. Dette er starten på et nytt kapittel som skal gjøre Felleskjøpet bedre rusta for framtida, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Felleskjøpet Agri, Line Hildonen Ramstad.

Les mer: Felleskjøpet velger nytt reklamebyrå: - Vi ønsker rett og slett å få mer ut av hver krone

Markedsavdelingen i Felleskjøpet har i samarbeid med Nord DDB utviklet en ny visjon for selskapet som har overskriften «Sammen tar vi vare på jorda, dyra og framtida», og et helt nytt kommunikasjonskonsept kalt «Ta vare på».

- Sammen med markedsavdelingen i Felleskjøpet, oversatte vi konsern- og merkevarestrategien til én verdi som hele Felleskjøpet kan eie. Enten man er en bonde som ønsker å ta vare på avlingen sin, eller noen som bare ønsker å ta litt bedre vare på tomatplanta på balkongen, kan Felleskjøpet med sin erfaring, kunnskap og ekspertise hjelpe deg å lykkes med det, sier Aleksander Hetland, Client Service Director i Nord DDB.  

I starten av neste uke går Felleskjøpet på lufta med den første reklamefilmen i det nye konseptet. Den skal bidra til å øke kunnskapen om hvem Felleskjøpet er og hvem de er til for.

- Vi har gått dokumentarisk til verks for å vise det ekte livet til bonden og folk flest, i deres eget miljø, på en ærlig og ujålete måte. Filmene er små portretter som tar for seg de viktigste periodene ulike bønder går gjennom i løpet av et år, som forbrukeren også kjenner seg godt igjen i og kan dra nytte av, sier Line Hildonen Ramstad.

Filmene er produsert av Pryserfilm, med Patrik Syversen på regi.