Mastercards reklamefilm «Out of This World Match» får oppmerksomhet verden rundt. Bak kamera står - eller svever - norske Gaute Hesthagen, som har fått med seg tidligere stjernespiller Luis Figo på produksjonen 61.66 meter over bakken.

Ifølge Mastercard er dette den første fotballkampen som er spilt i vektløs tilstand. Bragden er blitt godkjent av Guinness rekordbok. 

- Vi har skapt en fotballbane på 75 kvadratmeter i en spesialbygd Airbus300, som for det meste brukes av ESA (European Space Agency), inviterte åtte spillere, inkludert Figo, men ingen av dem har noen gang vært i vektløstilstand. Vanskelighetsgraden kan derfor ikke sammenlignes med noe jeg har gjort nede på jorden, forklarer Hesthagen.

Han har tidligere laget en film i vektløs tilstand for Lego.

- Fysikken jobber mot oss og alt som planlegges av bilder og koreografi, så plan A var å ha en plan B og C. Vi hadde fire fotografer, 12 go-pro og et 360-kamera slik at vi sikret oss alle bevegelser fra alle vinkler. En meget teknisk krevende film, sier Hesthagen.

Filmen er produsert av Abis Studio. I Norge er Gaute Hesthagen representert av Fantefilm.

- Det er utrolig gøy å se hvor mye oppmerksomhet filmen har fått, den har eksplodert online og blitt plukket opp av nyheter over hele verden, forteller produsent i Fantefilm Caroline Mathisen.

Se reklamefilmen her:


Se bakomfilmen her: