Badstu-selskapet Kok kastet seg rundt da treningssenterkjeden Sats valgte å stenge badstuene sine i møte med galopperende strømpriser. 

- Det var en perfekt serve fra Sats til oss. Badstue, sjøbad, fellesskap og nærhet til naturen er kjernen av vårt konsept, og ikke minst bra for folks fysiske og mentale helse. Så når tilbudet forsvinner hos Sats, er folk hjertelig velkomne til oss, sier Kristin Lorange, gründer og daglig leder i Kok AS.  

Ved hjelp av reklamebyrået Morgensterk gikk i helgen på lufta med en reklamekampanje som har en tydelig henvisning til Sats. «Sats på noen som fortsatt tilbyr badstue» er blant budskapene som går igjen.

Les mer: Badstu-kjede med syrlig stikk til Sats: - Det var en perfekt serve

Markedsdirektør i Sats, Marianne Orderud, tar stikket med godt humør.

- Vi synes dette er artig, og er glad vi kan inspirere andre til å tenke kjapt og være aktuelle. Og ikke minst at Kok blir inspirerte av vårt nye kommunikasjonskonsept, og selv opplever at det passer til det meste, sier hun til Kampanje.

Avgjørelsen fra Sats om å stenge badstuene kom kort tid etter at treningssenterkjeden selv hadde brukt strømkrisen til å fremme budskapet «Dusj så mye du vil for 699,- i måneden. Trening inkludert».

- Angrer dere på at dere gikk ut med dusj-budskapet før dere stengte badstuene?

- Stuntet vi gjorde for noen uker siden var en humoristisk måte til å få folk til å trene mer, ikke dusje mer. Og basert på mengden med delinger og positive kommentarer virker det som at de aller fleste tok den. Vi ønsker fortsatt at folk skal komme og trene, så det er ikke endret nei, svarer Orderud.

Hun forteller at badstuene deres brukes av et fåtall medlemmer.

- Med situasjonene i Europa nå er det ikke forsvarlig å ha badstuene stående på fra tidlig morgen til sent på kvelden. Her kunne vi ønske vi hadde samme løsning som Kok, med vedfyring. Vi kontaktet Kok fredag fordi vi har lyst til å få til et samarbeid, så jeg håper de klarer å snu seg like raskt på den biten.

Benytter muligheten:

Når Sats må stenge sine badstuer, håper gjengen i Kok at kundene deres heller tar turen til dem. Foto: Kok