PHD etablerer en helt ny konsulentenhet, PHD Accelerate, som skal tilby konsulenttjenster innen digital transformasjon og markedsføring. PHD Accelerate vil først og fremst være et supplement til eksisterende kunder, men vil også vende seg mot B2B-markedet.

- PHD Accelerate vil arbeide med et bredere tjenestespekter innen markedsføring og kommunikasjon. Enheten vil vi kunne bistå eksisterende og nye kunder med de nødvendige tilpasningene som morgendagens markedsføringsaktiviteter krever, og i noen sammenhenger vil det helt enkelt handle om å bistå til å «fikse det som ikke funker», sier Beathe Stangeland Eide, direktør for forretningsutvikling i PHD.

Hun kom selv til mediebyrået, som er en del av mediebyrågrupperingen, Omnicom, fra jobben som markedssjef i mobil- og internettleverandøren ice.

Les også: Beathe Stangeland Eide gjør byrå-comeback: - Har kjent på savnet

- Flere henvendelser om oppdrag
Den nye enheten vil også kunne bistå med kompetanse på områder som eksempelvis e-handel, dialogmarkedsføring, data og markedsføringsteknologi.

- Hvorfor gjør dere dette grepet akkurat nå – er det ikke allerede mange i markedet som tilbyr tjenester innen digital transformasjon?

- Vi ser et behov hos våre kunder for en enda mer helhetlig tilnærming til de endringene som de står i nå, og ser i tiden fremoverVi har allerede fått flere henvendelser om oppdrag som nå faller inn under tjenestespekteret i PHD Accelerate. Vi tror et bredere spekter av tjenester er viktig for å kunne levere helhetlige løsninger som bidrar til å utvikle og drive merkevarene på sikt, svarer administrerende direktør i PHD, Marie-Louise Alvær, når Kampanje ringer. 

- Morgendagens mediebyrå
Hun peker på at de gjennom Accelerate ønsker å synliggjøre og videreutvikle kompetansen de har.

- Både internt og gjennom vårt nettverk av selskaper, på et norsk og nordisk nivå.

- Skal dere med denne enheten bli en konkurrent til de mer klassiske konsulenthusene?

- PHD Accelerate er et resultat av de tjenestene vi ser morgendagens mediebyråer forventes å levere, og allerede har mye kompetanse på. Vi er en bransje som langt på vei har vokst ut av den tradisjonelle mediebyrå-definisjonen allerede, og PHD vil gjerne være i teten på denne utviklingen.

- Vi vil ansatte flere ressurser
Til å lede utviklingen av enheten, har PHD ansatt Sindre Johansen, som tiltrer som rådgiver 1. oktober. Han har tidligere jobbet som digitalrådgiver i PHD, men vender nå snuten «hjem» for å bygge opp Accelerate sammen med direktør for forretningsutvikling, Stangeland Eide. 

Inntill videre vil enheten bestå av ett årsverk, men Alvær forteller at det er bare er starten.

- PHD Accelerate vil vokse over tid. Vi vil ansette flere ressurser fremover, tilpasset hva kundene våre etterspør. På sikt så har vi jo naturligvis ambisjoner.