Den norske familiebedriften Lerum feirer at de nå er størst på saft og syltetøy med en helt ny reklamefilm. I dagens marked er sukkerfrie produkter i ferd med å bli salgsledende, en endring som allerede har skjedd i Lerum, ifølge administrerende direktør Trine Lerum Hjellhaug.

- I Lerum passerte den sukkerfrie saften den sukkerholdige for noen år siden, og for syltetøy vil det skje nå i høst, sier hun.

Videre forteller hun at dette er en av årsakene til at selskapet gjennom våren og sommeren 2022 har etablert seg som størst på produksjon av både saft og syltetøy i Norge.

- Vi ligger lengst fremme på sukkerfrie produkter. Smakstester viser at de sukkerfrie produktene scorer bedre enn de tradisjonelle sukkerholdige produktene, og salgstallene viser jo også at det er dette forbruker foretrekker, sier Lerum Hjellhaug.

- Eventyret er helt ekte
Nå har Pulse Communication og Fenomen laget en reklamefilm som hedrer Sogn og folkene som bor der. Tekstforfatter og kreatør Stian Taknes Eriksen i Pulse forteller at Lerums rolle i lokalsamfunnet har vært viktig i den kreative prosessen.

- Lerum er en hjørnesteinsbedrift i Sogn, og dette industrieventyret er så sterkt knyttet til alle menneskene som bor der. Eventyret om Lerum er helt ekte, sier han.

- Det handler om Sogn, om folka og om stor kjærlighet til råvarer og produktene de produserer. Dette ønsker vi å formidle i en film samtidig som vi skulle fortelle det norske folk at de sukkerfrie produktene nå er like velsmakende som de med sukker, legger han til.

Han forteller at Lerum ga dem en god og grundig brief.

- Vi er fornøyde med å ha kunne svart den ut gjennom bruk av flere merkemarkører og brukssituasjoner, samtidig som vi forteller en historie som vi tror vil engasjere og underholde, sier Eriksen.

Skuespillere fra Sogn
Produsent i Fenomen, Emma Thorén, forteller at hun er «strålende fornøyd» med jobben som er gjort.

- Fenomen er stolte av å få være en del av kampanjen med et så tradisjonsrikt merke som Lerum, sammen med flinke og hyggelige folk i Pulse Communications, sier hun.

Hun forteller at «helt spektakulære omgivelser» i Sogn og et lokalsamfunn som stilte opp under opptak, gjorde produksjonen til en helt spesiell opplevelse. Alle skuespillerne i den nye reklamefilmen er sogninger.

- Vi tok et bevisst valg å gjennomføre hele opptaket i Sogn med lokale aktører, det er vi skikkelig stolte av, fortsetter hun.

Teamet i Fenomen består av Thorén og regissør Daniel Fahre. I Pulse Communication var det Eriksen, daglig leder og partner Fredrik Strømme, rådgiver og partner Preben Øiamo, kreativ leder og partner Martin Haukaas, senior prosjektleder Pernille Hamre Skoglund, senior prosjektleder Synne Høgenes, senior motion designer Espen Larsen, senior designer Jonatan Aune Bendixen, og senior digital designer Kine Syvertsen som utgjorde teamet.

Her kan du se den ferske reklamefilmen: