Galopperende strømpriser har gjort det mer attraktivt å dusje utenfor eget hjem. Det ville Sats sko seg på da de tidligere i sommer gikk ut med reklamebudskapet «Dusj så mye du vil for 699,- i måneden. Trening inkludert». Den gode stemningen i garderobene til Sats skulle imidlertid ikke vare, for i forrige uke kunne flere medier melde at Sats stenger sitt populære badstu-tilbud, som har vært inkludert i prisen, nettopp for å spare strøm.

- Det var en perfekt serve fra Sats til oss. Badstue, sjøbad, fellesskap og nærhet til naturen er kjernen av vårt konsept, og ikke minst bra for folks fysiske og mentale helse. Så når tilbudet forsvinner hos Sats, er folk hjertelig velkomne til oss, sier Kristin Lorange, gründer og daglig leder i badstu-selskapet Kok AS.  

I helgen gikk de på lufta i Oslo-området med en reklamekampanje som har en tydelig henvisning til Sats og deres stunt. «Sats på noen som fortsatt tilbyr badstue» er blant budskapene som går igjen.

- Vi forstår godt at Sats må spare strøm, timingen ble bare litt artig når det nettopp sammenfaller med en kampanje der de fokuserer på at så mye er inkludert med treningen, sier Lorange.

Morgenstern pitchet ideen
Hun fikk pitchet ideen fra reklamebyrået Morgenstern. De hadde ikke en relasjon fra tidligere, men Kristin Lorange forteller at hun kjenner tekstforfatter Bjørnar Buxrud i byrået. Det var han som tok kontakt med Kok-sjefen med ideen.

- Vi synes det er utrolig kult at de tenkte på oss. Budskapet er «spot on», og Morgenstern fikk opp på kampanjen i rekordfart. Fra første samtale til utendørs-annonsene var live gikk det imponerende nok bare litt over et døgn. Reaksjonene gjennom helgen har vært mange og utelukkende positive, men vi har ikke hørt noe fra Sats, sier Lorange.

- Av og til dukker det opp kreative muligheter det er umulig å ikke reagere på, og vi så at Kok ville være den perfekte avsender for akkurat denne. Det var viktig å reagere raskt, og at Kok viser oss tillit og gutser på synes vi er skikkelig gøy, sier kreativt team i Morgenstern

Det har bestått av Mira Liv Helland Mortensen, Sebastian Graf Stenberg, Torkild Jarnholt og Bjørnar Buxrud. Gunveig Staven har vært designer og rådgiver har vært Camilla Kim Kielland

Les også: Farmasiet svarer kjendis-trio: - Kvinnehelse handler om helt andre ting enn skjønnhet

Har ansatt markedssjef
Kok ble stiftet i 2017 og har i dag ni badstuer i Oslo og Hamar. Dette er den største enkeltstående reklamekampanjen de har gjort, forteller Kok-sjefen.

- Vi har ikke brukt utendørsreklame før, men vi fikk en kjempegod pris fordi leverandøren har en relasjon til Morgenstern. Morgenstern var også supergreie med oss, og fordi leverandørene var rause, kunne vi gjennomføre ideeen, sier hun.

Nylig ansatte selskapet sin første markedssjef, Maren Berg, som kommer fra XXL.

- Vi opplever en økende etterspørsel etter vårt tilbud. Så langt i år har vi hatt 25.000 besøkende selv om vi var stengt ned av myndighetene i januar, og det er før vi går inn i høysesongen. Om vi ikke er helt på finsk nivå ennå tror vi markedet for dette er stort og voksende. Det skjer noe med folks mentale helse når de setter av tid til denne type analoge opplevelser sammen med gode venner, familie eller kolleger. En flytende badstue er kanskje det beste sted for å finne følelser av felleskap, tilstedeværelse og mestring. Og vi bruker masse tid på renhold, så ikke lukter det svette heller sier Maren Berg. 

- Ikke spesielt bekymret
Kok bruker vedfyring i badstuene sine og påvirkes dermed av prisveksten på ved. I tillegg kommer strømmen selskapet bruker på kontorene sine og til å lade motorene på badstu-båtene.

- Kan det komme en situasjon hvor dere må redusere tilbudet eller øke prisene?

- Ja, det kan bli nødvendig å øke prisene, men det er ikke aktuelt å redusere tilbudet. Egenkapitalen ble spist opp av tre lange nedstenginger, så vi har ikke mye å gå på hvis det skal komme tilsvarende kriser. Men vi er ikke spesielt bekymret for øyeblikket. Nå har vi kommet oss gjennom korona, så det skal mye til for å velte oss.

Holder åpent:

Kok låner formspråket til Sats i sin ny reklamekampanje. Treningssenterkjeden stengte nylig badstuene sine for å spare strøm. Foto: Kok