Det er en stund siden flyselskapet Norwegian har vært på lufta med nye reklamefilmer. Etter noen svært krevende år kunne imidlertid «nye Norwegian» i fjor sommer slå fast at selskapet igjen var levedyktig med kampanjen «We Are Back» og denne gangen er det 20-årsjubileet som skal markeres. Lavprisselskapet Norwegian kom på vingene i 2002 med sine første første lavprisruter fra Oslo til Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

- Vi feiret selve dagen i forrige uke. Det var 1. september og nøyaktig samme dagen da vi for 20 år siden klokka to hadde vår første flyvning fra Oslo til Bergen. Det markerte vi med et stort opplegg på Gardermoen og om bord på den samme flighten til Bergen. Også valgte vi å gå live i dag med reklamekampanjen, sier kampanjeansvarlig i Norwegian, Anette Myrseth Kristiansen, til Kampanje.

- Gjorde det mulig for alle å fly
Hovedbudskapet i filmen er at selskapet i 20 år «har gjort det mulig for alle å fly».

- Da Norwegian sitt første fly tok av fra Gardermoen for 20 år siden, ble det starten på et flyeventyr som gjorde det mulig for stadig flere å fly til lavere priser og stadig flere spennende destinasjoner. Norwegian utfordret et monopol med kvalitet, gunstigere priser og med smarte løsninger for de reisende. Kampanjen vår har bokstaveliggjort nettopp dette, sier Kristiansen.

Dette illustreres i den nye filmen med fuglen som så gjerne fly vil, akkurat som sine artsfrender, strutsen.

- Norwegian demokratiserte flyreiser i Norge. Vi har som selskap gjort det mulig for alle å fly, selv strutsen som ikke kan fly, sier Kristiansen om den nye filmen.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Norwegian der den tidligere konsernsjefen, Bjørn Kjos, dukker opp i en liten birolle. 


Kjos i ny Norwegian-rolle
Men selv om strutsen har hovedrollen i filmen er det en annen som stjeler oppmerksomheten, og det er den gamle konsernsjefen Bjørn Kjos som plutselig dukker opp blant passasjerene. Men denne gangen som reklamestatist i selskapet han selv bygde opp.  

- Kjos er med igjen og nå også som skuespiller, hva er grunnen til det?

- Han har jo spilt en veldig sentral og betydelig rolle i Norwegians historie. Det var morsomt å få frem et kjent fjes også ønsket vi å hedre litt det vi kommer fra, sier hun.

Kristiansen sier de ikke er bekymret for at gamlesjefen stikker av med all oppmerksomheten til de som ser filmen og at det heller gir seerne en liten stoppeffekt.

- Var det vanskelig å få ham til å stille opp?

- Nei, det var det ikke. Kjos stiller alltid veldig gjerne opp, sier Kristiansen.

Try står bak
Det er Try og Try Film som står bak kampanjen der strutsen får muligheten til å fly. Selve strutsen er laget i samarbeid med The Mill i London. Regissør på jobben er Ole Martin Hafsmo og Try Opt har laget uttak til digitale kanaler. Try har vært reklamebyrået til Norwegian siden 2015.

I tillegg til Kristiansen har teamet til Norwegian bestått av Nina Mikaelsen, Eirik Bryn, Camilla Aspen og Pia Wagner Gerhardsen, mens teamet til Try har bestått av kreatørene Øystein Halvorsen og Karin Lund, konsulent Hanan Jahr, digitalrådgiver Stine Jarl Andersen, formgiverne Inge Fosseie og Amanda Heløy og prosjektleder Anja Sandberg Nordbø.

Det hører også med til historien at Norwegian i disse dager er i ferd med å lande store byråpitsjer både på reklamesiden og på mediebyråsiden, noe Kampanje tidligere har omtalt.