I stedet for å gjennomføre tradisjonelle pittsjrunder, gikk Frelsesarmeen for kjemimøter der målet var å diskutere fag. Etter møter med fem utvalgte byråer, var det til slutt Los & Co som trakk det lengste strået.

Det melder byrået selv i en pressemelding denne uken. 

- Frelsesarmeen har også tidligere innhentet ekstern spisskompetanse for å supplere interne fagmiljøer. Det er sunt for oss også å bli speilet utenfra, for å få frem vår egen identitet og rolle tydeligere i møte med samfunnet rundt oss. Los & Co har vist vilje og evne til å være gode rådgivere i dette, uttaler kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg, i meldingen. 

- Viktig å være tett på
De har tidligere sittet med reklamebyrået Kitchen, men bytter nå ut Publicis-nettverket til fordel for Los & Co og Oceans. I meldingen heter det at «Frelsesarmeen var på utkikk etter en partner for et langsiktig samarbeid både for strategi og kreative uttak». 

Etter en grundig prosess med flere kjemimøter var det flere grunner til at Frelsesarmeen valgte Los & Co:

- Vi er svært imponert over Los & Co. Byrået har vært fremoverlent, nysgjerrige og tilnærmet seg Frelsesarmeen med en sjarmerende respekt. De er svært dyktige på innsiktsarbeid og å involvere kunden underveis i de kreative prosessene. For oss som kunde er det viktig å være tett på underveis i prosjektene, sier Adelheid Sæther, leder for marked og innsamling i Frelsesarmeen.

Frelsesarmeen skal fortsatt jobbe med Publicis-gruppen på mediebyråsiden.

- Vil bli sett og forstått
I kjemimøtene stilte gjengen fra Los & Co med to kreative team; ett junior- og ett seniorteam. Dette skal ha slått positivt ut hos Frelsesarmeen som ønsker å nå en bred målgruppe. 

- Vi var ute etter en partner der vi ble sett og forstått. En partner som forsto bransjen vår og kan forvalte merkevaren på en god måte. Vi var også ute etter en leverandør som kan utfordre oss og stille de viktige spørsmålene, og som gjør at vi blir dyttet fremover, fortsetter Sæther.

Gjengen hos Los & Co som skal jobbe med Frelsesarmeen gleder seg til å komme i gang:

- Frelsesarmeen er en kjent og kjær kirke, bevegelse og organisasjon. I tillegg er det en av våre tydeligste merkevarer. Vi gleder oss til å hjelpe Frelsesarmeen med å nå ut til og hjelpe enda flere. Det er med stor respekt for oppgaven og organisasjonen vi gir oss i kast med arbeidet, sier Ingunn Kristensen, kundeansvarlig i Los & Co.