Den prestisjetunge reklamekonkurransen Eurobest får solid bistand fra den norske reklamebransjen når årets vinnere skal kåres i form av Ester Hjellum fra Morgenstern og Tonje Jæger fra Try.
Hjellum skal sitte i juryen i Print & Publishing og Radio & Audio, mens Jæger skal juryere i Design og Indusy Craft.
Vinnerne skal være klare i midten av desember.
- Blir kjent med bransjen
For Ester Hjellum blir dette andre gangen hun er med i Eurobest-juryen.
- Jeg satt sist i 2018 og det var kjempegøy. Man føler seg litt beæret over å bli nominert og spurt igjen, sier hun til Kampanje.
- Hva er det som gjør det så gøy?
- Det er en samling av utrolig flinke folk fra hele Europa som sitter og diskuterer jobber. Man får høre andres perspektiver på ting og man blir kjent med bransjen utenfor lille Norge.
Hjellum synes også det er stas at juryeringen skjer gjennom fysisk tilstedeværelse og ikke gjennom skjerm.
- Jeg satt i den digitale Cannes-juryen og det blir noe helt annet. Det går ikke an å sammenligne.
- Hva kommer du til å se etter?
- Jeg synes en sterk kreativ idé er ganske viktig. Jeg skal sitte i Print & Publishing, og der regner jeg med at design og utforming kan stå sterkt, men er det ikke en god idé i bunnen så faller det sammen. Jeg er også spent på Radio & Audio. Jeg synes det er veldig gøy når man bruker mediet på en litt måte, så jeg gleder meg til høre hva folk har funnet på.
- Grensene viskes ut
For Tonje Jæger blir det første gang hun er med i Eurobest-juryen. Hun er glad for at det skjer fysisk.
- At juryeringen foregår fysisk er særlig viktig når man juryerer design, fordi her er mange av løsningene ofte fysiske formater som ikke egentlig lar seg vurdere godt digitalt, sier hun.
- Grensene mellom design, kommunikasjon og teknologi viskes mer og mer ut, og jeg forventer å se designarbeid som virkelig utnytter mulighetene som ligger i ulike kanaler og flater. Det er første gang jeg sitter i Eurobest-juryen, og jeg gleder jeg meg særlig til å få mitt eget designsyn og vurderinger utfordret av de flinkeste designhodene i Europa. Designbransjen i Norge har høy standing og holder høyt nivå, men vi er samtidig et ganske lite og homogent miljø. Det er en enorm læring i å diskutere fag med folk som tenker annerledes eller kommer med andre kulturelle referanser.
Kommentér