Torsdag 29. september er det klart for den internasjonale dagen mot matsvinn og i den forbindelse er Matvett ute med en ny kampanje som skal rette søkelyset på problemet.

Kampanjen er utviklet av Trigger.

- Vi sier gjerne at man må regne med litt svinn, men det har vi ikke råd til lenger. Kaster du mat, kaster du penger, sier Anne-Marie Schrøder i Matvett.

- Det er lett å tenke at vi er gode nok allerede, men en familie på fire kan spare over 10.000 kroner på å kutte matsvinnet sitt. Dette er sparing som kan betale for nesten hele rentehoppet, fortsetter hun.

Regnestykket er basert på et boliglån på tre millioner kroner og 2,8 prosent i boliglånsrente. 

- Ideen var å komme med regnestykket vårt om hvor mye penger du kan spare på å kutte matsvinn nøyaktig på samme tidspunkt som Norges Bank kom med sin rentebeslutning. For å være presis, 22. september, kl. 10. Vi måtte lage tre ulike versjoner av kampanjen for tre ulike scenarier. Så gjaldt det å trykke på den riktige knappen. Nervepirrende, men veldig gøy, sier Magdalena Kamøy, kreativ leder i Trigger.

Kampanjen består blant annet av en film der bestemor viser hvor mye det er å spare på å kutte matsvinnet. Matvett og Trigger har i tillegg inngått et samarbeid med influencerne Krisslovesfood og Jonas Lihaug for å nå ut til et yngre og mannlig publikum.

- Ambisjonen er at flere ser nytten av å kutte matsvinn, spesielt i disse tider, sier Anne-Marie Schrøder.

Fenomen har vært filmprodusent og Tobias Grønvold har hatt regi. Rebell på har stått for animasjonen.