I en splitter ny reklamefilm fra Vinmonopolet, signert Los & Co, møter vi designer og moteskaper Pål Mikael (22) som forteller om det å komme ut som homofil i tidlig alder og om hvordan det føles å være kjønnsflytende. I reklamefilmen forteller han sin historie og om hvordan han ved et uhell begynte å lage klær i ung alder.
- Noen dager føler jeg meg som jente og noen dager føler jeg som gutt, Jeg våkner og tenker at i dag så må jeg gå med kjole for å føle meg som meg selv. Jeg var ikke komfortabel i noen av de klærne jeg gikk i på skolen, sier Pål Mikael i filmen.
Nå ønsker Vinmonopolet å løfte frem «sterke og stolte» personer i ny kampanje, og den statlige aktøren håper å bidra til at unge føler trygghet og annerkjennelse. Hovedbudskapet er: «Vær stolt av den du er, vis leg.»
- Vinmonopolet har et viktig samfunnsansvar; å sikre et ansvarlig salg av alkohol. I den nye kampanjen åpner vi for refleksjon rundt det å være litt annerledes, men samtidig gi anerkjennelse og trygghet. Hovedbudskapet i kampanjen er: Vær stolt av den du er, vis leg, sier Halvor Bing Lorentzen, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet.
Under Pride-måneden i juni endret Vinmonopolet logoen i sosiale mediekanaler til regnbuefarger og fikk da spørsmål om hva de faktisk mente og ikke minst faktisk gjorde for å støtte opp under mangfold. Bing Lorentzen sier at man med denne kampanjen tar et enda tydeligere standpunkt i ordskiftet om hvem som har rett til å definere og eie hva som er «riktig».
Her kan du se den første av flere nye reklamefilmer fra Vinmonpolet.
Polet er for alle
Det er reklame- og kommunikasjonsbyrået Los & Co som har utarbeidet filmene der totalt seks personer medvirker og forteller sin sterke historie. Filmene er produsert i samarbeid med produksjonsselskapet Aparent og regissør Kavar Singh.
- I kampanjen åpner vi for refleksjon og ettertanke knyttet til identitet, anerkjennelse og tilhørighet. Alle oppfordres til å være stolte av den de er og å vise det frem – i form av å vise leg. Vi skal vise alle den samme respekten, samtidig som vi ber om å få se legitimasjon til de mellom 18 og 25 år, sier Bing Lorentzen.
Vinmonopolet legger stor vekt på å hindre salg av alkohol til mindreårige. Alle under 25 år må uoppfordret vise legitimasjon for å handle på Vinmonopolet både ved utlevering på nett og i butikk. Av mer enn 43 millioner kundemøter i 2021 ble det spurt om legitimasjon nesten 5,2 millioner ganger i 2021.
Må treffe riktig målgruppe
Kreatør i Los & Co, Charlotte Bakken, sier kampanjen skal treffe de unge over 18 år på deres premisser og vekke oppmerksomhet og nysgjerrighet i et fragmentert mediebilde og travel hverdag. Noe av innsikten bak filmen er at dette er en målgruppe som er opptatt av å få lov til å være seg selv.
- Identitet er vanskelig, særlig når man er ung. I denne kampanjen heier vi på de unge og håper de kan finne litt stolthet i seg selv, uansett hvem de er. Legitimasjonen din er tross alt et bevis på at du er du. Vi ønsker å vise målgruppen at vi er på lag med dem, og heier på dem, uavhengig av identitet, sier Charlotte Bakken, kreatør i Los & Co.
Tidligere kampanjer har blitt løst ved å sette søkelyset på å ikke kjøpe for mindreårige, og å se seg to sekunder i speilet for å sjekke hvor mye du kan drikke før du ikke lenger er den du vil være.
- Den nye kampanjen representerer en tydelig rød tråd i forlengelsen av tidligere kampanjer, samtidig som det er godt forankret i Vinmonopolets merkevareplattform, sier kundeansvarlig Alexander Blomquist i Los & Co.
Kommentér