Regnskogfondet og Something Good er på lufta med kampanjen «La stå», et velkjent begrep fra tavla. Kampanjen ble lansert i forbindelse med skolestart, og budskapet er at mens vi snakker om å utvikle avanserte teknologiske løsninger for å løse klimakrisen, er ett av de viktigste tiltakene å bevare regnskogen vi allerede har.

Markedssjef i Regnskogfondet, Per Christopher Prebensen, forteller at de har jobbet hardt og tett med byrået for å få kampanjen klar til skolestart.

- Da Something Good kom til oss med konseptet var vi ikke i tvil om at dette var noe vi hadde klokketro på. Det har vært et fantastisk samarbeid. Vi er så fornøyde med jobben Something Good har gjort, og hvordan de tenker og jobber, sier Prebensen. 

Mai-Bente Paulsen, byråleder i Something Good, trekker frem at det er viktig å bevare det vi har:

- Det er noe besnærende med hvordan vi mennesker alltid tenker utvikling og teknologi som løsningen på alle problemer. Det er selvsagt viktig å tenke nytt, men av og til glemmer vi kraften som ligger i å bevare det vi har. Man løser ikke klimakrisen ved å bygge ned naturen. Tvert imot. Man regner med at et tropisk tre binder opp omtrent 22,5 kilo karbon i året, sier hun.

- Har stopp-effekt
Kampanjen har en animert hovedfilm, som kan sees nederst i saken, samt en rekke taktiske annonser. Alt innhold er produsert inhouse hos Something Good, og er spredd på Meta, Snapchat, YouTube, i tillegg til utendørsreklame, digitale annonser og kino. Byråleder Paulsen beskriver det som «en takknemlig jobb å få gjøre».

- Det har vært mye jobb og lite søvn uka før lansering, men Regnskogfondet er fantastiske å jobbe med og evner å snu seg raskt. Da går alt. Å redde regnskogen er en 24/7-jobb og det å kunne bidra til en av vår tids mest krevende utfordring gir så sterk mening at da holder man ut å løpe litt maraton, sier hun.

Something Good skriver i en pressemelding at kampanjen har skapt stort engasjement og har en reach på mer enn tre millioner mennesker. Kjente profiler som Jenny Skavlan, Aurora og Maria Mena har engasjert seg og delt kampanjefilmen.

Prebensen forteller at kampanjen har den bredeste organiske spredningen siden 2019.

- Den viser tydelig at en enkel idé og et viktig budskap pakket inn på riktig måte får spredning og skaper engasjement fordi den har stopp-effekt. Vi er en organisasjon med små budsjetter og derfor har dette stor verdi for oss, avslutter han.

Se kampanjefilmen her: