Startskuddet for årets utgave av Oslo Pix Filmfestival går mandag 29.august, etter to dystre festivalår med koronarestriksjoner og tomme seter. Nå er det igjen mulig å gjennomføre festival på normal måte og filmfestivalen markerer derfor comebacket med ny grafisk profil og et helt nytt festivalkonsept.

- Den nye identiteten til Oslo Pix Filmfestival er iøynefallende, leken, fargerik og lett forståelig. Avtrykket er tydelig i bybildet og på telefonen, og identiteten forteller også noe om følelsen av å være på filmfestival, sier kreativ leder digitalt og design i Per Høj, Eiliv Gunleiksrud.

Byrået står bak den nye identiteten etter at de gikk av med seieren i en pitsj mot flere andre byråer. Gunleiksrud forteller at det grafiske er bygget med enkle virkemidler som tydelig typografi, sterke farger og «stjerner i øynene».

- Vi håper den nye identiteten kan bidra til å løfte Oslo Pix Filmfestival til det viktigste stedet å få med seg ny og spennende film her i Norge, for det er et fantastisk spennende program, legger han til.

I tillegg til den nye identiteten får filmfestivalen ny lokasjon på Grünerløkka, med visninger på Ringen kino og Vega Scene, samt en rekke spesialvisninger som utekino på Schous plass og stemningsfulle rammer i Kulturkirken Jakob og Paulus kirke. Festivalen har også tett samarbeid med en rekke serveringssteder og kulturaktører i bydelen.

- Helt essensielt
Det er forventet besøk av mange tusen filmentusiaster til årets festival. Ingvild Vaale Arnesen, markeds- og kommunikasjonssjef i Oslo Pix Filmfestival, forteller at hun «er spent på effekten av ny profil, plassering og tidspunkt for festivalen.»

- Engasjement, kreativ kompetanse og ydmykheten, viljen til å tenke nytt og ta til seg ny kunnskap og modell, hos Per Høj gjorde at de har levert et konsept som vi er veldig stolte av og opplever har blitt essensen av hva Oslo Pix Filmfestival står for, sier hun.

Hun sier målet i år er å nå i underkant av 30.000 publikummere gjennom festivalen og øvrige helårsaktiviteter.

Per Høj har også utviklet nettsider, markedsføringsverktøy og retningslinjer for festivalen.

-  Vi har jobbet med festivalene til festivalkontoret i mange år, men denne gangen fikk vi mulighet til å løfte dette til noe helt nytt. Det har vært flere designere og bidragsytere i flere fagdisipliner involvert i denne jobben. Vi føler vi har fått mulighet til å vise hva vi kan og hva vi står for når vi gjør designjobber i Per Høj, sier Gunleiksrud.