Mandag har blitt en egen karakter i den nye reklamekampanjen til Finn som er utarbeidet av reklamebyrået Morgenstern. Kampanjen spiller på elsk-hat-forholdet mange har til ukas første arbeidsdag, med et ekstra trykk på «hat».

- Forholdet ditt til mandager beskriver på mange måter forholdet ditt til jobben du har nå. Om du gruer deg til mandag, kan det rett og slett være at du bør se deg om etter en ny jobb. Så i årets kampanje har vi gitt Mandag hovedrollen – og vi ønsker at folk skal bli venn med mandag, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.

Hun oppfordrer folk som hater mandager til å se seg om etter en ny jobb.

- Med rekordlav arbeidsledighet og tusenvis av ledige jobber på Finn bør det være svært gode muligheter for det.

I tillegg til tre reklamefilmer, har Morgenstern utviklet flere korte filmer tilpasset sosiale medier og TikTok spesielt. Det er kreatørene Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø som står bak konseptet. Morgenstern har også produsert filmene med Erlend Westnes på regi.

- I fjor dramatiserte Finn jobb på lengselen etter fredag. Vi lanserte blant annet en klokke som bare telte ned til fredag og hadde masse fredags-filosofiske budskap utendørs. I år tenkte vi rett og slett at hvis fredag er gulroten, er mandag definitivt pisken. Og den svinger hardt på TV og i sosiale medier fra og med nå, sier Sebastian Prestø i Morgenstern.

Se en av reklamefilmene fra den nye kampanjen her:


Mandag ødelegger lørdag i en annen reklamefilm:


Se én av filmene laget for Tiktok her: