For tre år siden ble det kjent at Ferd Eiendom kjøpte dagens NRK-tomt på Marienlyst for 3,75 milliarder kroner. Planen er å gjøre Marienlyst til en bydel som «forener NRKs historie med Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by», heter det i en melding fra reklame- og designbyrået Anti.  

- Dette er et komplekst, vanvittig spennende og langsiktig byutviklingsprosjekt som trenger en god plattform for medvirkning og informasjon til veldig mange mennesker med ulik bakgrunn og interessefelt. Med Marienlyst tar Ferd steget inn som en pioner innenfor bærekraftig byutvikling, og det er her Anti kommer inn, sier designsjef Hanne Dillan.

Les også: Sjefen i SDG slutter - blir en av to nye rådgivere i Anti

Tomta på Marienlyst er på hele 85 mål skal nå forvandles til et område for boliger og næring og på bygulvet skal Oslos innbyggere kunne få ta del i både variert og fargerik arkitektur og Norges mest innovative kulturhub.

- Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for området, sa styreleder Johan H. Andresen i Ferd da planene ble kjent i 2020.

Ferd har derfor invitert byens beboere med på forvandlingen «for å sikre at det er ekte stemmer og mangfold i utviklingen av tomta og Oslos innbyggere har allerede vist stor interesse, heter det videre. Også her skal Anti bidra.

- Vi hjelper Ferd med merkevarestrategi, visuell identitet, digital medvirkningsplattform, nettside og forhåpentligvis mye mer etter hvert som tiden går. Vi har fått stor tillit fra dag én og vi er mildt sagt entusiastiske over prosjektet, sier Dillan.

Les også: Slik ser Ferd og Snøhetta for seg NRK-tomten på Marienlyst

Tone-Lise Vilje, merkevaresjef i Ferd Eiendom, sier at skal man lykkes på Marienlyst «er det helt avgjørende at vi samarbeider med folk som forstår hva vi ønsker å oppnå.»

- Vi har blitt tfordret på flere områder i prosessen, noe vi setter stor pris på og som gjør både oss og Marienlyst bedre. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier hun.  

Senior designer Håkon Meyer Stensholt i Anti sier de har stor respekt for historien til NRK som ligger i tomta og i det verneverdige bygge.

- Dette blir på mange måter arven fra Ferd til Oslo, og da må vi kvesse knivene og levere engasjerende, inkluderende, men også progressive løsninger som reflekterer kvaliteten, kjærligheten og engasjementet Ferd har til byen. Vi har stor respekt for historien til NRK, men vil samtidig passe på at historien fortsetter på helt nye måter å engasjere og invitere i årene som komme, sier han.

Les også: NRK flytter til Ensjø - betaler 800 millioner for tomta