Reklamebyrået WAL - We Are Live skal gi nytt liv til den tidligere amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate 48 i Oslo. Byrået fikk tilslaget etter at de kjempet på oppløpssiden sammen med to andre byråer om oppdraget for visuell identitet og kommunikasjonskonsept for byggets nye kulturarena.

- Dette er vi skikkelig stolte over. Prosjektet sto høyt på ønskelista for oss som byrå, sier Andreas Borgen.

Fredensborg Hospitality kjøpte bygget i november 2017. Administrerende direktør Rajko Mink beskriver WAL som «et spennende byrå».

- Bygget er et av den verdenskjente arkitekten Eero Saarinens hovedverk, og skal vi et samlingssted for lokalbefolkningen, besøkende og næringslivet. For å rendyrke egenarten trenger vi også et byrå som tør å tenke utradisjonelt. Det var en av flere grunner til at valget falt på WAL, sier han.

Siden kjøpet i 2017 har Fredensborg Hospitality hatt dialog med Byantikvaren om rehabilitering.

- Det er en omfattende og tidkrevende prosess å totalrenovere et fredet bygg, men vi har et godt samarbeid med Byantikvaren. Når en av verdens fremste arkitekter har sin signatur på bygget overlates ingenting til tilfeldighetene, sier Mink.

- Dette forteller mye om prosjektet og gjør det ekstra ærefullt å jobbe med, sier Kaja Isnes, sjefdesigner i WAL.

Vil skape «yrende liv»
I dag driver Fredensborg Hospitality virksomheter som Kragerø Resort, Tollboden hotell og Havdalsgrenda på Geilo.

- Fredensborg og dette bygget er svært spennende å jobbe med. Vi er godt i gang med arbeidet og gleder oss stort til at folket skal få glede av konseptet og alt annet bygget har å tilby, sier Borgen.

Bygget skal i hovedsak tas i bruk som da det åpnet i 1959, med en moderne tilpasning av teknikk og konsept. Dette innebærer de fem stolpene kontorer, servering, kulturarena, arrangementer og treningssenter.

- Målsetningen med stedene som åpnes er å skape et yrende liv både i og utenfor huset, i tillegg til å være et positivt tilskudd til bymiljøet. Utover tre serveringssteder har vi gravd to etasjer ned under bakken for å skape en kulturarena som vil være en helt unik møteplass midt i Oslo, fortsetter Mink.

Den nye møteplassen skal være klar for åpning i løpet av tredje kvartal i 2023.