Det svenske selskapet Collaboration Art, som spesialiserer seg på å kjøpe og utvikle digitale markedsføringsbyråer, har kjøpt det norske performance marketing-byrået Semway. Semway inngår dermed i den internasjonale byråalliansen. 

- Nå har vi funnet partneren vi trenger for å ta Semway til et nytt nivå. Vi får tilgang til 140 nye kolleger, den fremste teknologien og støtten vi trenger for å utvikle Semway videre. Dette vil gi bedre leveranser til kundene våre og et sterkere fagmiljø med flere utviklingsmuligheter for våre medarbeidere, sier Magnus Hauger, daglig leder og en av gründerne i Semway i en melding. 

Han mener det nå skapes nye muligheter for byrået. 

- Størrelse betyr noe når man jobber i et høyteknologisk fagfelt i rask utvikling. Ved å bli del av Collaboration Art får vi en rekke nye skalafordeler samtidig som Semway fortsatt skal være Semway. Alle som hadde eierskap i selskapet fortsetter som medeiere i Collaboration Art, sier Hauger.

Jonas Dahlquist, administrerende direktør i Collaboration Art, sier at de tidlig fikk øynene opp for Semway.

- De er veldrevne, har høye ambisjoner og har i en årrekke markert seg som et av Norges ledende byrå på sitt fagfelt. Collaboration Art skiller seg fra andre nettverk ved at vi dyrker entreprenørskapet og egenarten i byråene vi kjøper. Samtidig kan vi tilføre ny teknologi og beste praksis, kanskje særlig innen automatisering og byrådrift, sier Dahlquist. 

Vil ekspandere i Europa
Collaboration Art skal ha kjøpt fire byråer i Sverige på under et år. Ifølge Dahlquist markerer kjøpet av Semway en internasjonal ekspansjon, med mål om etablere et nettverk av byråer over hele Europa.  

- Performance marketing vokser mest av all markedsføring fordi det skaper bedre resultater for annonsørene. Vi ser aktivt etter investeringsmuligheter over hele Europa, og utelukker ikke flere oppkjøp i Norge, sier Dahlquist. 

De sier at Collaboration Art har som mål å bli en betydelig aktør med kraft til å utfordre de store teknologi- og softwareselskapene.  

- Vi står midt i et stort teknologiskift der automatisering og kunstig intelligens skaper helt nye muligheter for byråer og annonsører. Nå får vil tilgang til løsninger som gjør oss til enda bedre rådgivere, legger Hauger til.   

Mener annonsørene vender tilbake til byråene 
I flere år skal det ha vært en trend at annonsører har opprettet sine egne interne avdelinger for å håndtere den digitale annonseringen og søkeordsoptimalisering. I følge Semway og Collaboration Art er denne trenden i ferd med å snu. 

- Selv de største annonsørene sliter med å bygge sterke nok fagmiljøer til å henge med i utviklingen. Som byrå utvikler vi praksisen vår tvers av en rekke kunder og problemstillinger. Faget vårt er ferskvare, og det kommer nye muligheter nesten hver eneste dag. Ved å inngå i Collaboration Arts, står Semway enda bedre rustet til å møte fremtiden, avslutter Hauger.