Navn: Sindre Beyer

Alder: 44 år

Stilling: Daglig leder i Try Råd og styreleder i Try Dig

Aktuell: Har på rekordtid bygget opp Try Råd til landets nest største PR-byrå med en byråinntekt som nærmer seg 100 millioner kroner.

- Hvor går årets ferie?

- Her er vi i gang med å legge en plan B.  Flystreiken gjorde at vi ikke kommer oss til Spania som planlagt. Hittil har vi kost oss noen dager med Østfold sin skjærgård og reist en tur til Sverige. Men det er jo fortsatt noen uker igjen, så det er mulig at plan B blir en biltur til København eller noe slikt.

- Et stort spørsmål til landet største kommunikasjonshus. Det offentlige ordskifte hardner til, og det virker som frontene bare blir steilere og steilere når vi diskuterer store saker på sosiale medier. Hvilket ansvar kan kommunikasjonsbransjen ta for å få til et bedre debattklima?

- Alle har et ansvar for å dempe temperaturen i det offentlige ordskiftet.  Vi som jobber med teknologi, kommunikasjon og digitale flater har et særlig ansvar. For oss handler det om å bidra til å ta til motmæle mot hatprat, moderere samtaler på en god måte og lage kommunikasjon som samler fremfor at den splitter.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Det er nok en ambisiøs plan, men en utflukt til Kirkenes med Russlands president Vladmir Putin, NATOs generalsekretær og min tidligere sjef Jens Stoltenberg og Ukrainas president Volodymyr Zelensky kunne vært smart. Norge og Russland har hatt et tillitsfullt forhold i mange år. Så dette naboskapet burde være en modell for de andre nabolandene til Russland. Hva vi spiser er nesten mindre viktig, men russisk kaviar og kongekrabbe kan muligens være et godt bidrag til sunn fornuft.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg blir fortalt at jeg er ganske god til å sette i gang ting og se alternative innganger til saker og prosjekter. Motsatsen til det er at jeg ikke alltid er like velorganisert. Heldigvis er jeg klar over dette, så jeg har nesten alltid med meg en som er mer systematisk enn meg selv i mine prosjekter. 

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Jeg tror jeg ville kuttet etter ostehøvelprinsippet. Færre restaurantbesøk, reiser og innkjøp av ting og tang.  

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Slik jeg har forstått det skal NRK fortsatt publisere nyheter på Facebook, men fra en annen konto og de skal fortsatt publisere innhold på både Snapchat og Instagram.  Det tror jeg er viktig for å nå frem til et bredt publikum som jo er en del av NRK sitt samfunnsoppdrag. Jeg tror mange medier vil forsøke «å balansere» sitt engasjement på plattformer som Facebook og forsøke å få mer av publikumsdialogen over på egne kanaler. Men jeg tror ikke de vil forsvinne derfra. Rett og slett fordi man kan risikere å nå færre mennesker.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Det er så mange klasseskiller som vil være der gjennom livet uansett, så det er viktig at man ikke gnir dette inn for barn i en fornøyelsespark.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Nei, kongehuset har naturlig nok en offentlig interesse.  Men jeg mener prinsessen har rett til et privatliv. Heldigvis aksepterer de fleste norske mediene dette.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- I disse dager er det vel vanskelig å si noe annet enn SAS.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Det er mange saker jeg ville ha snakket om, men å få fortgang i det «grønne skiftet» er den viktigste jobben vi står overfor det neste året.  Det skjer mye bra, men det må skje enda raskere om vi skal unngå store konsekvenser.