I vår skrev Kampanje en større sak om at Vipps lanserte ny maskot og nytt reklamkonsept, etter å ha inngått et samarbeid med Try i fjor høst. 

De nylanserte reklamefilmene tok utgangspunkt en verden der alt - som å lære seg finsk, eller å snyte seg en kylling ut av nesen - er like enkelt som å bruke Vipps. Reklamefilmene var en del av Vipps' største merkevarekampanje noensinne, og målet var enkelt: Å få nordmenn til le. 

- Humring er reklamens beste venn og det er ambisjonen vår med dette. Vi tror det er en god måte å å bli husket på, sa Lars Istre i Vipps da filmene ble lansert. 

Nå er det klart at førstnevnte eksempel, der mannen i reklamefilmen lærer seg finsk, er vinneren av Sølvfisken for mai måned. 

Se vinnerfilmen lenger nede i saken. 

Slik lyder begrunnelsen fra juryen
- Og Vipps, så ble det Sølvfisk, skriver juryen i sin begrunnelse, før de fortsetter: 

- «Enkelt» må være reklameverdens mest slitte ord. Å posisjonere noe som «enkelt» er derfor slettes ikke enkelt. Sølvfisken for mai klarer allikevel oppgaven.

Juryen mener ideen er er original og ekstremt godt utført. 

- Det er deilig å bli så overrasket som juryen blir av denne filmen. Den ligner ikke på noe annet i reklameblokka, og er tydelig Vippsete, uten å virke brand-asset’e i formen. Her er det bare en ting å si - hyvää työtä, skriver de. 

Se Sølvfisk-vinneren for mai her: 


Dette er Try-teamet som står bak reklamefilmen: Preben Moan/AD, Camilla Bjørnhaug/tekst, Lars Mitlid/konsulent, Marte Heiersted/prosjektleder, Dennis Andresen/designer og Tommy Lybekk/designer.

Filmen er produsert av Bacon ved Magne Lyngne og Animasjonsdepartementet ved Jakob Thommessen.

Fra Bacon har Bart Timmer jobbet som reggisør og Martin Engh fra Animasjonsdepartementet har hatt samme rolle. Produsentene er Magne Lygner og Kristian Kjelman fra Bacon og Jakob Thommmesen fra Animasjonsdepartementet.