To år etter at Power gikk på lufta med konseptet «Legg litt mer Power i hverdagen» har elektronikkjeden gjort en heloppussing av kommunikasjonsplattformen sin. Nå vris budksapet over mot lave priser med det nye slagordet «Low prices – it’s electrifying».

- Vi ønsket å være enda tydeligere på de lave prisene vi gir kundene våre, i et kreativt konsept som kan vekke oppmerksomhet i alle kanaler, uten å gå på kompromiss med avsenderidentitet, sier Johannes Ittelin-Brynildsen, nordisk markedssjef i Power.

Markedssjefen i Power sier at deres nye konsept gjerne må sees på som et innlegg i diskusjonen som har gått i Kampanje om balansen mellom kreativitet og bruk av merkevaremarkører.

- Det behøver ikke være en motsetning mellom kreativ styrke og distinkte merkemarkører. Det har Schjærven bevist for oss, sier Ittelin-Brynildsen.

Se filmen her. Den er produsert av Oslo Assembly med Christophe Dolcerocca på regi. Saken fortsetter under.


- Måtte gjøre noe litt «low»

Rådgiver hos Schjærven reklamebyrå, Knut Røse, mener pris tross alt er en av de aller viktigste driverne i bransjen.

- Følgelig er det klokt å eie assosiasjonen rundt lav pris og den «elektriske» følelsen man får av å gjøre et godt kjøp, sier Røse.

Han forteller at målet deres har vært å forene det rasjonelle med pris i en emosjonell innpakning.

- For å utvikle et lavpriskonsept som ikke bare var tydelig, men også interessant og som selvfølgelig fungerer i alle flater måtte vi finne noe som er gøy nok til at folk gidder å bry seg om det og at det fanger oppmerksomhet, og da måtte vi gjøre noe litt «low». Det mener vi at vi har lykkes med, legger kreativ leder og kreatør i Schjærven, Jørgen Marthinsen, til.

- Kjærlighet ved første blikk
Det nye reklamekonseptet inkluderer også den helt nye maskoten Pow, som naturlig nok er en robot.

- Etter noen gode runder i samarbeid med Power dukket plutselig Pow opp, og det var kjærlighet ved første blikk, sier Caroline Macri i Schjærven, som sammen med Jørgen Marthinsen har stått i spissen for utviklingen av det nye konseptet.

- Vi ønsket å legge til en maskot i vår verktøykasse av distinkte merkevaremarkører. Ambisjonen her er å gi oss økt kreativt spillerom, samtidig som vi legger til rette for økt gjenkjennbarhet i kampanjene vi kjører hver uke, hele året, sier Johannes Ittelin-Brynildsen.

Saken fortsetter etter bildet.

Power maskot 2022.jpg

Ny maskot: Roboten Pow skal være godt synlig i kampanjemateriellet til Power fremover.

Går fra norsk til engelsk
Nylig kunne Kampanje omtale at Powers erkekonkurrent på det nordiske markedet, Elkjøp, stod klare med en helt ny kommunikasjonsplattform. De har valgt å fokusere på kundeløftet «Vi finner en løsning» i stedet for pris.

Men det er ikke bare i fokuset på pris at Power og Elkjøp går i hver sin retning. Marius Klemo, Head of Brand & Digital i Elkjøp Norge, sa nylig i et intervju med Kampanje at det engelske slagordet «More than things» var et feilskjær for dem.

- Det å gå ut med et slagord på engelsk for en urnorsk merkevare som Elkjøp, var feil, har Klemo sagt.

Les mer: Elkjøp bommet med slagord sist - nå setter de ny kurs med nytt reklamebyrå

Johannes Ittelin-Brynildsen i Power står likevel støtt i valget av et engelsk slagord.

- Power er en norskeid virksomhet som er til stede i alle nordiske land. Når vi utvikler merkevare, konsept og reklamefilmer, så skjer det i et nordisk samarbeid. Vi ser at det vi ønsker å si og bygge inn i kommunikasjonen fungerer godt på engelsk og i alle land der vi skal ta det ut, sier han.

Han mener det er lett å forstå budskapet med «low prices», også for dem som ikke er så stødig i engelsk.

Johannes Ittelin-Brynildsen Power.jpg

Ny strategi: Nordisk markedssjef Johannes Ittelin-Brynildsen vil at Power skal bli enda tydeligere i kommunikasjonen sin.