Navn: Klaudia Lech


Alder: 31


Stilling: Brand Activation Manager i Anorak

Aktuell: Sammen med kunden Amnesty laget Anorak en norsk abort-kampanje som tok av viralt på TikTok i USA og er sett av flere millioner mennesker. 

- Hvor går årets ferie?

- Jeg har akkurat ankommet Los Angeles, mitt «andre» hjem. Det blir gjensyn med gamle venner og eksentriske kaliforniere.

- Hvordan har den første tiden vært i Anorak - rett til Cannes på reklamefestival og så en Amnesty-kampanje som har gått viralt i USA? 

- Føler meg enormt heldig som får en intro til reklamebransjen gjennom å jobbe med bransjens desidert hyggeligste folk. I min første måned som «reklamedame» ble jeg invitert med på Gullblyanten. Det var et kultursjokk kan du si. Våkner fremdeles opp noen dager og tenker «hjelp, jeg havnet i reklamebransjen», hehe. Men nei på ekte, jeg lærer enormt mye hver dag, og erfarne kollegaer sier det er en fordel med et «utenfra» perspektiv, så jeg tar den! Og veldig kult å jobbe med Amnesty. Jeg tilbragte flere år som fotojournalist i statene så det å bli koblet på en kampanje som handler om kvinners rett til abort i USA føltes veldig rett.  

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Da byr jeg på brunch på Chateau Marmont med Pink, Olivia Rodrigo og Billie Eilish, og ber de dele vår kampanje, «The Land of the Unfree», på SoMe. 

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg er god på å være ærlig, dårligere på å pakke det inn.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Dyre oster og konserter.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Redaksjonell frihet uten kompromiss er viktig. Jeg tror vi med NRK-tilfellet bare ser omrisset av det som vil bli store endringer knytta til redaktørstyrte mediers forhold til plattformer som ikke enser forskjell på medier og skobutikker.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- I USA har de også en fast-lane på motorveien som du betaler for å slippe rush-trafikk. Sportsbilene som suser forbi køen har alltid vært et trist symbol for meg på de tingene jeg ikke liker med USA. Du kan kjøpe deg til alt i USA. Jeg setter pris på at vi verdsetter andre verdier i Norge, som lik rett til utdanning og lik rett til å stå i den evig lange køen på Tusenfryd :D

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Svaret er nei, men i tilfellet du viser til her så ble kjæresten invitert på slottet til det som er en offisiell feiring, så jeg tenker det kanskje var en risiko slottet og prinsessen var klar over og på sett og vis aksepterte når de inviterte ham?

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?


- Apropos kongelige og LA. Sjaman Durek, kanskje?

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste? 

- Mer bærekraftig produsentansvar.