Navn: Ina C. Egelandsdal

Alder: 39 år

Stilling: Daglig leder i Ring 2

- Hvor går årets ferie?

- Den går til Tjøme. Pakker med meg mann, barn og katt og blir her i fire uker. Er du veien forbi, så gi lyd – døren står alltid åpen!

- I mai annonserte dere at dere ville gjøre en vri på anbudsprosessen, hvor dere inviterer annonsører til å konkurrere om å få jobbe med Ring 2, og ikke motsatt. Hvordan har mottakelsen vært og er dere fortsatt i rute til å annonsere en vinnerannonsør 27. august?

- Mottakelsen har vært over all forventning. Det har vært meldinger fra bransjekollegaer, gamle kunder og nye kunder. Folk ser humoren i dette, og med det har noen også blitt ekstra nysgjerrige på oss i Ring 2. Og hvilke det er, det får dere se om noen uker.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Vi har vind i seila om dagen, og siden vi ennå ikke har rukket å dra på utflukt, må jeg invitere med meg mine tre kollegaer; PK, Alex og Hans-Magne. Vi tar sjøveien ut til Lille Herbern og velger noe fra dagens meny. Da er jeg i mitt rette element! Før vi kaster loss og setter snuta hjem for kvelden så har vi lagt en god plan for høstens seilas.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg håper at kundene opplever meg som tilgjengelig og løsningsorientert. Jeg har høy arbeidskapasitet, og liker når det «koker» litt. Da blir jeg mer effektiv. Jeg er ikke veldig god når det kommer til ordtak. Mannen min har skrevet ned alt jeg har sagt feil, og lista blir med jevne mellomrom lest opp rundt middagsbordet i gode venners lag. Det blir god stemning om ikke annet, så det byr jeg på.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Medlemskapet på SATS. Bytter det inn i en 3-girs DBS-sykkel, og lar det stå til.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Jeg syntes det var en grei avgjørelse, jeg. De som faktisk mente noe klokt, druknet raskt i usaklighetene fra nettroll. Jeg tenker at mediene ikke trenger å være til stede på alle plattformer til enhver tid bare fordi «alle de andre» er der. Ved å ta brukeren «hjem» til sin egen arena, gjenvinner mediene kontroll over egne artikler og jeg som leser vil få tilgang til et innhold som ikke er algoritmestyrt. Og har mediene lojale lesere, så vil de følge etter dit innholdet flyttes.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Jeg er kronisk altfor tidlig ute på flyplasser, så jeg har ikke behov for fast track. Yte så nyte, er det jo noe som heter. Og det mener jeg også er en viktig del av hele Tusenfryd-diskusjonen, utover at barn selvsagt skal få være barn på like premisser. For steder som Tusenfryd handler også om forventninger, spenningen over at køen blir mindre og at det snart er din tur. Vi trenger ikke lære barn allerede nå at vi må rekke alt på kortest mulig tid. Den tid kommer.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Én stein er nok noe Slottet må forvente, men at alle steiner skal snus er vel strengt talt ikke nødvendig.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Her har det vært en del gjengangere i årets Sommerprat som man kan si seg enig i, men jeg håper det er lenge til vi ser noe mer fra Kari Jaquesson. Her er det mye å ta tak i.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Organdonasjon. Jeg syntes det burde vært omvendt fra hvordan dette praktiseres i dag. At om du ikke ønsker å donere så må du ta et aktivt valg. Over 450 nordmenn venter på et nytt livreddende organ. En donor kan redde opptil syv liv. Så det sier seg selv at ringvirkningene er ganske store for veldig mange om noen tar dette valget i en ekstremt vanskelig situasjon.