Reklamebyrået Try fikk en pangstart på reklamefestivalen Cannes Lions med gull i kategorien «Print & Publishing» for «The Trash Collection» - søppelkolleksjonen - som de har laget for Ikea i samarbeid med produksjonsselskapet Aparent.

Det er det kreative teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen som står bak kampanjen og som mandag kveld, på festivalens første dag, stolt kunne vise frem Norges første gull under det som er det nærmeste en kommer et VM i reklame.

- Det er veldig gøy når det skjer, med det var overraskende. Vi hadde ikke forventet det, sier Eirik Sørensen til Kampanje rett etter prisutdelingen.

Den norske kampanjen imponerte stort i verdens største reklamekonkurranse og juryleder Natalie Lam i «Print & Publishing»-juryen kunne fortelle til Kampanje at hun rett og slett «elsket arbeidet.»

Les også: Try får gull og hyllest for Ikea-søppel i Cannes: - Ærlig, rett frem og modig

Her kan du se hele videointervjuet med de to reklamevinnerne på croisetten i Cannes etter at de sikret seg Norge og Trys første Cannes-gull.

- Verdens beste velkomstgave
Trys reklamejobb for Ikea hadde virkelig tatt for seg av nominasjonene i print- og utendørskategorien og stod med hele ti nominasjoner før prisutdelingen startet.

- Vi var bare glade for å dra ned med så mange shortlist-nominasjoner og var egentlig fornøyd der, så dette var bare verdens beste velkomstgave, sier Riis.

Les også: Norsk søppelreklame med solide vinnersjanser i Cannes

For til slutt ble det altså ett gull til teamet som har jobbet sammen i Try siden 2017 etter at de begge mistet sine to opprinnelige partnere Sara Hødnebø og Finn Knudsen. Men de to har siden vist seg å fungere utmerket sammen og hentet både gull i Gulltaggen og Gullblyanten, men dette er første gang de to vinner gull sammen i Cannes.

- Vi er på dag én av festivalen, er det mulig å toppe dette?

- Ja, vi må jo vinne noe mer da, men det føles vanskelig å toppe en gull-løve i Cannes. Alt annet nå blir bare en mega-bonus, sier Caroline Riis.