Mandag morgen ble shortlistene i Film Craft sluppet i Cannes Lions og her har Norge ett bidrag på listen i form av filmen «When Harry met Santa». Det er reklamebyrået Pol og produksjonsselskapet B-Reel fra Stockholm som har laget denne filmen for Posten. Derfor må Norge også dele denne shortlistplasseringen med Sverige.

Filmen har sikret seg en shortlistplassering i underkategorien Direction, takket være regien fra Sacarias Kiusalaas.

Les også: Millioner verden over har sett Postens kjærlighetshistorie: - Vi er overveldet

Postens julefilm har gjort det skarpt i flere reklamekonkurranser allerede med Grand Prix i Gullblyanten, seier i Gullfisken og to gull i PR Week Global Awards. Nå kan de altså toppe det hele med metall i det som går for å være verdens gjeveste reklamepris.

Om de vinner i denne kategorien, blir kjent tirsdag kveld. Det er heller ikke utenkelig at Postens film vil dukke opp også senere i konkurransen. Torsdag slippes shortlistene for Film og dette regnes fortsatt som en av de gjeveste kategoriene, spesielt for norske byråer.

Dessverre for den norske bransjen, står Pol for dagens eneste norske shortlistplassering. Juryene fant ikke plass til bidrag fra Norge i kategoriene Design, Industry Craft, Digital Craft eller i Entertainment-kategoriene.

Det betyr at Norge så langt teller 12 shortlistplasseringer. Mandag kveld får vi vite om Try og Nord DDB innkasserer priser for gårsdagens shortlister.

Det var i hvert fall en veldig fornøyd reklamesjef som tok imot årets ti første for en jobb de har gjort for Ikea.

- En fantastisk åpning på Cannes-uka for oss. Ti på shortlist og vi er bare halvveis i programmet. Har ståltro på at det kan bli et bra Cannes-år for Try, sa Kjetil Try til Kampanje. 

Les mer: Norsk søppelreklame med solide vinnersjanser i Cannes