Etter mandagens gulløve til Try, har det gått trått med den norske prisfangsten i Cannes Lions, men torsdag kveld løsnet det endelig med en sølvløve til Apriil for jobben «Handle With I Don’t Care» som de har gjort for glassprodusenten Strahl.

Kampanjen får sølv i kategorien «Creative B2B Lions».

- Jeg trodde først det var kødd. Det er så utrolig mye bra i denne kategorien og vi gjør jo ingenting godt for verden. Vi selger et produkt, sier kreativ leder Doffen Trellevik i Apriil til Kampanje.

For å tiltrekke nye kunder til Strahl, kom Apriil på ideen om å sende produsentens uknuselige ølglass i posten til potensielle restauranter og barer, helt uten å pakke dem.

Se casefilmen her (saken fortsetter):


- Blir misunnelig
- Det er en perfekt idé og som kreatør blir jeg misunnelig, sier jurypresident Paul Hirsch til Kampanje. Han er til daglig kreativ leder i Doremus.

Hirsch forteller at nivået på årets arbeider har vært høyt og at det har vært vanskelig å slå gjennom. Den norske jobben ble likevel en av favorittene til juryen.

- «Handle With I Don’t Care» var høyt elsket i juryen,og hver gang vi så den ble juryen mer og mer begeistret. Ideen var enkel, perfekt  og presis. Hvis det hadde vært en «folket pris», ville nok denne ha vunnet, sier Hirsch.

Se intervjuet med jurypresidenten her:


- Betyr jævlig mye

Doffen Trellevik var på forhånd usikker på om arbeidet kunne nå opp i en konkurranse der såkalt «goodvertising» og «purpose» ofte trumfer rene kommersielle jobber.

- Hva betyr dette sølvet for dere?

- Det betyr jævlig mye. Det er et bevis på at kreativitet også fungerer utenfor ring 2 og man kan lage god kommunikasjon på små budsjetter. Det er veldig motiverende og gir en kreativ boost til å fortsette å lete etter de gode ideene.

Status for den norske reklamebransjen i Cannes akkurat nå er 25 arbeider på shortlist, én gulløve og én sølvløve.

Gulløven har gått til Try for deres søppelkolleksjon for Ikea.

Fredag kveld går siste prisutdeling av stabelen og både Pol og Try er med i kampen om de aller siste prisene.

Les mer: Fem film-shortlister til Pol og Posten i Cannes