I sommer oppfordrer Kreftforeningen nordmenn til å selge huden sin til dem. Huden skal bli brukt til annonseflater som skal fremme gode solvaner.

- De fleste vet jo at man burde beskytte huden med skygge, klær og solkrem, men likevel er det mange som glemmer seg litt når sola skinner. I sommer ønsker vi derfor å skape oppmerksomhet og øke bevissthet rundt gode solvaner. Og for å få mest mulig oppmerksomhet rundt dette, ønsker vi å plassere viktige budskap på den flaten vi ser mye av på solfylte plasser - folks hud. Vi deler ut solkrem i bytte mot at folk setter viktige budskap midlertidig på seg, sier kommunikasjons- og markedssjef i Kreftforeningen, Andreas Bjørnstad.

Til tross for at Norge kommer langt ned på listen over land med flest soltimer, så havner vi på andreplass over land med dødelighet som følge av føflekkreft. Nå ønsker altså Kreftforeningen å opplyse om gode solvaner på nordmenn selv i form av midlertidige tatoveringer.

- WAL presenterte en idé til en kampanje som er ulikt noe vi har gjort tidligere og som vi tror blir lagt godt merke til. Vi håper kampanjen bidrar til en bevisstgjøring og at flere beskytter seg i sola, sier Bjørnstad.

Kampanjen ble lansert fredag. Da fikk både generalsekretær i Kreftforeningen Ingrid Stenstadvold Ross og styremedlem i Kreftforeningen Isabelle Ringnes budskapet plassert på huden.

- At Kreftforeningen tente på og mener at idéen vår kan bidra til færre tilfeller av føflekkreft gjør hele dette prosjektet veldig meningsfylt. Vi takker for tilliten og håper det norske folk svarer med å tatovere oss bort fra den tvilsomme pallplasseringen, sier rådgiver i WAL, Andreas Borgen.

Kampanjen er utviklet pro bono av den kreative avdelingen i WAL, med de kreative lederne Fredrik Bjørn og Simen Frogner i spissen. 

Les også: Milliardærarving sletter Instagram-innlegg etter reklametabbe: - Vil ikke bryte loven