Ice, utfordreren i det norske mobilmarkedet, lanserer i disse dager et helt nytt reklamekonsept rettet mot de unge i generasjon Z. Generasjon Z en målgruppe mange merkevarer har utfordringer med å kommunisere til og det er snakk om generasjonen født i perioden 1997-2012 og som følger etter millennials’ene (født i perioden 1981-1996).

- Vi falt for idéen Nord DDB presenterte, om å skape et underholdende metaunivers der vi gjennom å tørre å vise at vi ikke alltid forstår de unge, kanskje gjør akkurat det - viser at vi forstår dem og gjennom humor og selvironi klarer å nå dem, sier Jannicken Lampe, markeds-- og merkevaresjef i Ice.

Ice sier at det ikke alltid er lett å være «down med kidsa» med alle de nye emojiene, uttrykkene og trendene.

Rådgiver Thomas Olsson i Nord DDB sier det var en spennende brief «å ta tak i»

- Det er noe sjarmerende med merkevarer som tør å være ærlige, og som tør å ha en form for selvironi. De aller færreste merkevarer er kulturelle fyrtårn, som enten forstår eller er med og definerer kulturen dagens unge lever i, sier han og spør seg:

- Så hvorfor late som? Sannheten er at de fleste som jobber i alle markedsavdelinger har passert 20-årene, og forsøkene på å snakke på de unges premisser blir derfor nettopp det: forsøk, sier Olsson.

- Lærerikt for både ung og «gammel»
Og selv om markedsavdelingen i Ice ikke er av den eldste, er det ikke slik at et mobilselskap er like flinke med å velge emojis som å levere data.

- Fra et produksjonsperspektiv har dette vært et veldig fint samarbeid mellom våre partnere, og ikke minst internt i markedsavdelingen. For ironisk nok har Ice en ung markedsavdeling hvor de yngste blåser 24 lys på kaken. Så det å ha hatt med målgruppen fra idéfase til endelig resultat har vært viktig og lærerikt for både ung og «gammel», sier produksjonssjef i Ice, Camilla Nygaard.

Sammen med regissør Morten Borgestad i Fus har det blitt produsert et knippe filmer som viser hvordan den fiktive markedsavdelingen i Ice strever med å snakke på de unges premisser. De sliter med å velge riktig emoji i kundedialogen, de kommer opp med konsepter som «Dab for data» og de gjør håpløse forsøk på å lage filmer til TikTok.

- Vi tror det ligger en sannhet i filmene. For selv om vi overdriver her, så er det mange merkevarer der ute som brekker nakken sin for å snakke til Gen Z, sier Jens Østrem, kreatør i Nord DDB.

Kampanjen går på lufta digitalt, in-store og på kino 15.juni og her kan du se en av de nye reklamefilmene.