Denne uken møtes flere hundre nordmenn fra reklamebyråbransjen til fest, feiring og (litt) fag i Cannes i forbindelse med reklamefestivalen Cannes Lions. De aller heldigste reiser også hjem med verdens mest ettertraktede reklamepris i kofferten, men så langt er det bare Try og Apriil som har fått denne gleden.

Det satte likevel ingen demper på festen da Kreativt Forum inviterte bransjen til sin tradisjonsrike shortlist-fest torsdag kveld.

Status for den norske reklamebransjen i Cannes akkurat nå er 25 arbeider på shortlist, én gulløve og én sølvløve.

Kreativ leder i Pol, Janne Brenda Lysø, feirer shortlistene byrået har fått i konkurransen. De har blant annet fem shortlister i «Film» for filmen «When Harry met Santa».

- Jeg feirer shortlistene våre og bare det at vi er her etter alle de årene som har vært med begredelige sommere og ikke noe Cannes i det hele tatt, sier hun til Kampanje.

Pol er i Cannes med rundt 40 ansatte. Kitchen-sjef Haakon Dahl oppdaget til sin forbauselse at de hadde 60 ansatte på plass i Cannes, og ikke 45 som han på forhånd hadde trodd.

- Hva feirer dere?

- Ja, det kan du spørre om, vi har ikke noe grunn til å feire noe løver i år, så vi håper vi kan feire det til neste år, men vi feirer det sosiale. Det er derfor jeg gjør dette. Det er en investering i det sosiale, sier Kitchen-sjefen.

- Hva er avkastningen?

- Avkastningen er at folk trives på jobb og blir lengre, håper jeg.

Bli med på festen og hør hva andre byråtopper, nåværende og tidligere, feirer i Cannes:


Verdens største reklamefestival nærmer seg slutten. Det hele avsluttes med en aller siste prisutdeling fredag kveld. Der har både Pol og Try vinnersjanser.

Les også: Apriil får sølv i Cannes: - En perfekt idé