Saken blir oppdatert.

Tirsdag byr på nye shortlister i Cannes og nye norske vinnersjanser. Nå melder også Anti seg på kampen om verdens gjeveste reklamepris. De har fått én shortlistplassering i kategorien «Brand Experience & Activation» for «The Bumpy Road Music Box» som de har laget for NAF.

Ved å ta utgangspunkt i hullene i en norsk vei, lagde de en spilledåse som de sendte til nye potensielle regjeringsmedlemmer i fjor høst. Håpet var at de ville gjøre noe for å ruste opp veistandarden når de tok over makten.

- Glad og overrasket
Shortlistjuryen i «Brand Experience & Activation» har gitt jobben en shortlistplassering for i underkategorien «Breakthrough on a Budget».

- Først og fremst er vi helt utrolig glad og overrasket og samtidig veldig stolte. Det er en veldig stor anerkjennelse bare å få shortlist. Og så er det ekstra gøy med en så enkel og ren idé som ikke er pakket inn i en kjempestor produksjon, men som er en jobb vi har jobbet hardt for å få gjennom sammen med de fine folka i NAF, sier partner og reklamesjef Torstein Drogseth i Anti til Kampanje.

Denne jobben vant også Brings DM-pris i Gullblyanten tidligere i år, der premien var billetter til Cannes Lions. Den premien nyter det kreative teamet i Anti,  Gerd Marie Stangeland og Nina Bugge, godt av nå.

- Dette blir en bra dag i Frankrike for dem, sier Drogseth.

Se casefilmen her:


Try-team sanker flere shortlister
Årets eneste norske vinnerjobb i Cannes så langt - «The Ikea Trash Collection» - sikrer seg samtidig to nye vinnersjanser. Denne gangen i kategorien «Creative Strategy» og underkategoriene «Consumer Goods» og «Brave Brands».

Det betyr at Norge så langt teller 15 shortlistplasseringer og ett gull.

Les mer: Try-team vinner årets første gull i reklame-VM: - Verdens beste velkomstgave

Try-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen rakk knapt å lande i Cannes før de fikk sin første gulløve i hendene. Få deres reaksjon umiddelbart etter gårsdagens prisutdeling her: