Lionel Messi skuffet flere da han denne uken publiserte en Instagrampost med emneknaggen #visitsaudi. Posten er også merket som betalt partnerskap med visitsaudi.

– Det er veldig skuffende at Lionel Messi velger å la seg bruke på den måten. Han er et av de aller største navnene i verdensfotballen og har en enormt sterk merkevare. At han bruker den til å bli ambassadør for et land som Saud-Arabia er skuffende, sier TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg til TV 2.

Hun er imidlertid ikke veldig overrasket over at superstjernen har blitt reiselivsambassadør for landet.

- Det føyer seg inn i rekken av fotballprofiler som låner ut navn og stjernestatus til den type regimer. Det er en trend som kommer stadig sterkere. Stater som Saudi-Arabia gjør det fordi det funker. I mine øyne er han tidenes beste fotballspiller, og med han som ambassadør er det er kjempescoop for regimet. Det er kjipt for de av oss som ikke ønsker at fotballen skal være en reklameplakat for slike regimer, sier hun.

- Veldig mange av disse spillerne tjener enorme summer allerede. At de likevel velger å selge seg til Saudi-Arabia og den type regimer er skuffende. Det er ikke lenger en unnskyldning å hevde at man ikke vet hva som skjer i land som Saudi-Arabia og Qatar, fortsetter hun.

Også menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International Norge har reagert på Messis Instagrampost. De har selv laget en Instagrampost med informasjon om menneskerettighetens tilstand i Saudi-Arabia.

- Nå som Messi har tatt betalt for å reklamere for Saudi-Arabia, uten å vise skyggesiden, blir han dessverre en brikke i det store spillet, skriver de i en Instagrampost.