Onsdag vant Posten og Pol to gull i PR Week Global Awards for den mye omtalte julereklamen «When Harry met Santa».

- Det er jo helt sjukt. Det er så mange bra jobber fra hele verden, og så er det en nisse fra Norge som stikker av med seieren. Det er rett og slett utrolig gøy at Posten og den idéen vi har hatt har gjort inntrykk på folk. Det er veldig hyggelig at Posten får den anerkjennelsen og at filmen har truffet en nerve i folk, sier Marius Eriksen, kundeansvarlig for Posten i Pol.

-Noe man drømmer om
Filmen fikk stor oppmerksomhet da den gikk på skjermen i julen, og i Norge stakk den av med seier i Gullfisken og Grand Prix i Gullblyanten. Nå høster den også inn internasjonale priser.

- Kan man si at det var forventet at dere fikk noen gull?

- Vi var sikre på at vi hadde truffet med en god idé som gikk verden rundt, men det er ikke noe vi hadde tørt å verken tro eller håpe på. Det er jo noe man i et kreativt yrke drømmer om, sier Eriksen.

- Jeg tror dette var god timing. Verden trengte litt kjærlighet ti all elendigheten. Teamet hadde en god idé, filmen var fin og får frem et budskap gjennom en allmenn historie. Det er også et tema folk i mange land tar opp og kjemper for, så den treffer på flere ting samtidig. Man blir varm om hjertet av å se at man gjennom reklame også kan bidra til noe viktig, sier Eriksen.

- Gir ny giv
Eriksen beskriver reklamefilmen nærmest som en kortfilm og roser samtidig Posten for å være modige og følge idéen.

- Filmen skilte seg ut i mengden av julereklamer. Det er modig av en offentlig aktør som Posten Norge å gi representasjon til tema, samtidig som det resonnerer til det Posten står for – mangfold i alle ledd. Dette traff nok en nerve, samtidig som det var med å løfte Posten som merkevare. Smilet går jo helt rundt. Det er gøy å få denne anerkjennelsen, sier Eriksen.

- Hva gjør det med videre arbeidsmoral og motivasjon?

- Det gir en ny giv. Og kundene ser, selv om det kan kile litt i magen når man presenterer idéen, så om man tør å gå ut av komfortsonen så kan det kreative virke også på mer rasjonelle handlinger. Denne reklamen har gitt større effekt enn det vi kunne drøm om. Dette var veldig inspirerende. Den har gjort mer enn å bare fylle TV-ruta med reklame, sier Eriksen.

Se filmen her: