Denne uka lanserte Infinitum tre nye reklamefilmer på TV om en mann som på «genialt» vis finner ut hva han kan gjøre med flasken sin når den er tom. Infinitum skal ha bidratt sterkt til at vi nordmenn panter mest i verden, og viser til at hele 92 prosent av alle flasker og bokser blir pantet. 

- Det norske folk er flinke til å pante, men den ene flasken eller boksen, når man er på farten, havner dessverre i søpla eller blir liggende igjen i naturen. Per Høj har klart å lage en kampanje som på en overraskende måte viser hvor selvfølgelig det er å ta med seg panten uansett hvor du er. Dette håper vi kan bidra til at vi strekker oss opp mot målet på 100 prosent, sier Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum i en melding. 

Det nye konseptet har fått navnet «Pant alt. Selvfølgelig» og handler om hvordan man kan få med seg flaska hjem fra skogen, hva man gjør med flaska når man kommer hjem, og at det ikke er flaut å bære en tomflaske på gaten.

Første kampanje
Den nye kampanjen «Pant alt. Selvfølgelig» er det byrået Per Høj som står bak. 

- Det finnes mange gode argumenter for å pante, men folk trenger en emosjonell knagg i handlingsøyeblikket. Noe som gjør at de faktisk skjønner hvor dumt det er å ikke ta med seg pant, og samtidig hvor enkelt det kan gjøres, sier rådgiver i Per Høj, Calle Bækken.

I tillegg til TV-filmene er det laget uttak til radio, sosiale medier og en kampanjeside.

Joakim Thörn som har hatt regi på reklamefilmene, mens Mads Rønold og Øyvind Waage har laget idéen. Nanna Grønli har vært prosjektleder og Calle Bækken rådgiver.

Hos Infinitum er det Randi Haavik Varberg og Kjell Olav Maldum som har holdt i tømmene, mens Simen Ombustvedt har vært ansvarlig i mediebyrået OMD.