I april ble det kjent at en stor gruppe butikkeiere bestemte seg for å skille lag med eieren Voice Norge og heller bygge opp sine egne butikkonsepter. Rundt halvparten av franchisetakerne løsrev seg fra kjedene som talte 60 butikker rundt om i landet. Blant dem som gikk ut var Bjørn Eliassen i Florø som med sine ni butikker nå starter Vestlandets, største kleskjede på egen kjøl.

- Det var tydelig for oss at vi hadde ulikt syn på hvordan butikkene skulle utvikle seg. Når vi nå får muligheten til å rendyrke konseptet vårt er vi styrket i troen på at vi kan utvikle noe markedet her på Vestlandet trenger. Vi har tross alt drevet varehandel her siden 1854, så vi kjenner jo markedet vårt relativt godt, sier Eliassen

Hilde Eliassen, som representerer neste generasjon eiere i familieselskapet, sier de med den nye butikkjeden «ønsker å tilby en miks av sterke internasjonale og norske merkevarer».

- Derfor synes vi å gjøre en vri på det engelske ordet «early», hvor E og A skiftet plass, ga et interessant skriftbilde. Ved å gi navnetrekket en enkel form skapes det rom for at «feilen» blir godt synlig og skaper oppmerksomhet til navnet.

Nå har det nye selskapet også valgt seg ut reklamebyrået SMFB til å hjelpe seg med omprofileringen fra Vic til Aerly.

- Selv om vi har mye erfaring fra å ha jobbet med mote og lifestyle branding, var dette et annerledes prosjekt. En oppdragsgiver som våger å tenke nytt i en kategori hvor alle som oftest går i flokk. For det første var det befriende å jobbe med en konseptuell idé i bunn. Men også løsningen om å bryte med å caste proffe modeller, til fordel for å bruke helt vanlige folk. Men at det fantes proffe, produksjonsmiljøer i Ålesund visste vi fra å ha jobbet med selskaper som Stokke, Devold og Slettvoll blant andre. Det skal virkelig bli spennende å følge Aerly fremover, sier Oscar Michaelsen i SMFB.

Til det første fotoopptaket er det rekruttert vanlige mennesker fra Vestlandet som modeller.

- Opptaket ble gjort av et lokalt team i Ålesund. Men med deres lange erfaring fra å jobbe med merkevarer og selskap langs kysten her, kan vi stå inne for å oppsøke hjelp fra Østlandet. Det eneste vi importerte var byrået som hjalp oss med rebrandingen, sier den nye butikkeieren Hilde Eliassen.